Sason Müftülüğü Kutlu Doğum programı düzenledi
2016 Yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sason İlçe Müftülüğü tarafından, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın konuşmacı olarak katıldığı Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Sason İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu’nun açılış konuşması ile devam etti. Daha sonra Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferans verdi.
Müftü Erhan konuşmasında, “Allah Resûlü’nün yegâne hedefi önce Allah ile kulları arasında tevhidi yerleştirmek, sonra da inananlar arasında vahdeti yani birliği gerçekleştirmekti. Bu emeline ulaşabilmek için, çevresindeki insanların şirkten, küfürden ve cahiliyye zihniyetinden kurtarılması gerekmekteydi. Tevhide dayalı bir vahdet anlayışını temin edebilmek için kalplerdeki cahiliyye taassubunun yerine iman ve takva bilincinin yerleştirilmesi elzemdi. Her geçen gün etrafında çoğalan bu genç dostlarının iman ve ihlas ile dolan kalplerini Allah Resulü, kitap ve hikmet potasında eritti. Kin, öç alma, nefret ve intikam hisleriyle katılaşmış kalpler, Allah Resûlü’nün verdiği eğitim ile yufkalaştı, rikkat kazandı ve aşkla, muhabbetle doldu. İslam kardeşliğinin yanı sıra, Medine’de gerçekleştirdikleri “kardeşlik projesi” ile hem Evs ve Hazrec arasındaki uzun yıllar devam edegelen derin düşmanlıklar giderildi, hem de Ensar ve Muhacirler arasında kalplerin telifi başarıyla sonuçlandı.” dedi.
Program miniklerden oluşan ilahi korosunun dillendirdiği ilahilerle son bulurken, katılımcılara Kutlu Doğum yemeği ikram edildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 02“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 03EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 04235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 05TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 06ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 07BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 08BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 09BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 12“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 13Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 14VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 15Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde




Henüz Yorum yok