
Çiftçilere “Mazrone Üzüm Fidanı” dağıtıldı
Batman’ın Gercüş İlçe Kaymakamlığı koordinatörlüğünde, Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinin finanse ettiği ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile beraber yürütülen yüzde 80 hibeli 21 bin adet Amerikan asma anacı üzerine aşılı yerli mazrone üzüm fidanı düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.
Gercüş ilçesinde yapılan dağıtım törenine; Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, Gercüş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan ve çiftçiler katıldı.
Dağıtılan fidanlarla Gercüş’te üzüm üretiminin daha da artacağını belirten Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, “Biliyorsunuz ki, İl Özel İdaresi yüzde 80 hibeli finansmanını karşıladı. Çok az da çiftçilerimizden katkı sağlamasını talep ettik. Gercüş'ün temel üretimlerin den bir tanesi bağcılık. Gercüş deyince mazrone üzümü her zaman ön plana çıkıyor. 21 bin adet mazrone fidanı gerçekten kayda değer bir rakam. Gercüş'te üretimin çok daha fazla artacağını inanıyorum.” dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Demir ise şunları söyledi: “Bugün burada mazrone çeşidinin korunması ve yaygınlaştırılması amacıyla çiftçilerimize 21 bin adet aşılı asma fidanı dağıttık. Düzenli olarak bağ alanlarımızda gençleştirme çalışmaları yapıyoruz. Bu önemli üzüm çeşidimizin kaybolmaması için bu tür çalışmalarımız devam ediyor."
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 02TEKİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 03EĞİTİM SEN, “ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”
- 04UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 05VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 06İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 07DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 08EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 09BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 10VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 12BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 13HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 14BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 15REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
Henüz Yorum yok