
DEVA'DAN SAĞLIK SİSTEMİNE TEPKİ!
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanlığı, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde Batman'daki doktor, MHRS ve diğer sağlık sorunlarına yönelik olarak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamaya İl Başkanı Av.Melik Müjdeci, Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz ve parti teşkilat üyeleri katıldı. Sağlık sistemini eleştiren Müjdeci,“maalesef Batman’ımız sağlık alanında Türkiye'nin en geri kalmış illerinden biridir. Hastanede ; yeterince doktor yok, hemşire yok, yatak yok, muayene yok, ameliyat yok ve dolayısıyla doktor randevusu yok. Eczaneler ve vatandaş birçok ilacı temin etmekte güçlük çekiyor Vatandaşlar, dahiliye, göz hastalıkları ve kadın doğum gibi olmazsa olmaz bölümlerde bile 1 hafta- 10 gün sonrasına randevu bulabiliyor. Bazı bölümlerde randevular 15-20 gün sonrasına, tetkikler için ise 3-4 ay sonraya randevu alabiliyor” dedi.
Ayrıca Artan iş yükü, giderek ağırlaşan çalışma koşulları, sağlıkta şiddet, performans sistemi, emeğinin karşılığını alamamak gibi nedenlerle kamu hastanelerinde çalışan birçok doktoru ya özel hastanelere ya da yurt dışına gitmeye zorladığını söyleyen Müjdeci “bu durumu dahi öngörmekte sorun yaşayan bir iktidar; bu ülkenin sağlık sorunlarına deva olamaz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 02Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 03“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 04VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 05OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 06ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 07HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 08JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 09Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 10İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 11İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 12DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 13DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 14BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 15HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
Henüz Yorum yok