
ÇİFTÇİ’DEN ÇAĞRI “BATMAN İSTİHDAMINA KATKI VERİN”
ÇİFTÇİ’DEN ÇAĞRI “BATMAN İSTİHDAMINA KATKI VERİN”
TÜİK’in 2024 verilerine göre kişi başına döviz mevduatı artışında Batman ilk sırada yer alırken Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, mevduat sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 verilerine göre, kişi başına düşen döviz mevduatı artışında nüfus oranına göre Batman birinci sırada yer aldı. Bu durumu değerlendiren Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, döviz mevduatı sahiplerine paralarını ekonomiye kazandırma çağrısında bulundu.
“DÖVİZ BİRİKTİRMEK ÖLÜ YATIRIM”
Oda Başkanı Çiftçi, özellikle döviz biriktirmenin ‘ölü yatırım’ olduğunu belirterek, bu kaynakların ticaret ve üretime yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Oda Başkanı Çiftçi “Batman, şu anda fırsatların en yoğun olduğu dönemlerden birini yaşıyor. İki yeni organize sanayi bölgemiz açıldı ve arsa başvuruları alınmaya başlandı. Halkımızın, tüccarlarımızın ve esnafımızın birikimlerini ticarete ve üretime yatırmasını istiyoruz. Üretim, dövizden ve diğer yatırım araçlarından çok daha karlı ve bereketlidir” dedi.
“ÜRETİM SUÇ ORANLARINI DÜŞÜRÜR”
Üretimin toplumsal faydalarına da değinen Oda Başkanı Çiftçi “Üretim, işsizliği azaltır, sosyal refahı artırır ve suç oranlarını düşürür. Gençlerimizin iş sahibi olması hem ekonomik hem de ahlaki açıdan büyük önem taşıyor. Batman’da ticaret yapmak isteyenlere yol göstermeye ve güvenilir yatırım alanları sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.
“DÖVİZLERİNİZİ TİCARETTE DEĞERLENDİRİN”
Batman’ın yatırım potansiyeline dikkat çeken Oda Başkanı Çiftçi, üretimin şehrin ve ülkenin kalkınması için en önemli araç olduğunu söyledi.
Batman’ın büyümesi için üretimin arttırılması gerektiğini vurgulayan Oda Başkanı Çiftçi “Üretim her halükârda bir memleketin gelişmesi için, büyümesi için, ilerlemesi için olmazsa olmazımızdır. Bu hepimiz için de önemlidir. Yani birey için de fert için de toplum için de bu çok önemli, çok gereklidir. Biz istiyoruz ki halkımız gelsin dövizlerini ticarette değerlendirsin” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 02Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 03MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 0450 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 05REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 06BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 07Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
- 08BATMAN BAROSU BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
- 09 “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri Devam Ediyor
- 10YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 11DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 12BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 13“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 1439 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 1523 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
Henüz Yorum yok