
Yeni bir kapanma ekonomiyi çökertir
Kentte vaka sayılarının her geçen gün artış göstermesi kısıtlama endişesini tekrar gündeme getirirken oda başkanları ve iş çevreleri Batman'ın ikinci bir kapanma veya kısıtlamayı kaldıramayacağı konusunda hemfikir.
Yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşlara "aşı" çağrısı yapan BATSO Başkanı Demir, hijyen kurallarına uyulması ve diğer tedbirlerin uygulanması konusunda da uyarıda bulundu.
"Aşı standı kuracağız"
Batman'da vaka sayılarının hızla arttığını belirten Demir, "Bütün ülkede tekrar Covid-19 patlaması yaşanıyor. Özellikle ilimizde çok yoğun bir artma söz konusu. Bunun için yaklaşık bir hafta önce 45 STK bir araya geldik. Aşağı yukarı Batman'daki bütün STK'ların ortak anlayışı üzerinde toplandık. Bunun içerisinde Batman'ın bütün renk ve fikirleri var. Yakında tekrar bütün STK'larla beraber, Diyarbakır Caddesi'nde hepimizin bir arada ve hepimizin logolarının bulunduğu bir stant kuracağız. Stantta en başta üyelerimiz, çalışanlarımız ve 2'nci doz aşısı gelenlere orda aşı yaptıracağız. Ekiplerimizin aşılarını orada yapacağız." dedi.
"Aşı hakkındaki olumsuz algı doğru değil"
Aşılar hakkında olumsuz algı ve söylentilerin yayılmakta olduğunu vurgulayan Demir, "Aşı hakkında sokakta dolaşan asılsız iddiaların doğru olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugüne kadar değişik ülkelerden doktorların, bilim insanlarının ve bu iş için araştırma yapan insanların açıklamaları var. Bu aşıyı bize sağlık sektörü yapıyor. Sağlık sektörü hepimizden önce aşı oldu. Eğer aşıdan zarar görülürse sağlıkçılar olmazdı. Kısırlık yaptığı gibi iddiaların yalan olduğunu herkes çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.
"Yeni kısıtlamalar ekonomimizi çökertir"
Batman esnafının daha önceki kısıtlamalardan ciddi zarar gördüğünü vurgulayan Demir, "Bütün esnaf ve tacirlerimiz, özellikle hizmet sektörü daha önceki kapanmada çok ciddi zarar gördü. 2'nci bir kapanmayı ekonomik olarak kaldıramayız. 'Benim bağışıklık sistemim güçlü ben aşı yapmıyorum.' diyenler bir daha düşünsünler. Bir insanı katletmek bütün insanlığı kaybetmek gibidir. Bu vesileyle herkesi aşıya davet ediyoruz. Özelikle kampanyaya bütün Batman'ın destek vermesini bekliyoruz. İnşallah Batman bu konuda duyarlı davranır. Bir an önce kırmızı kategoriden çıkıp normal hayata döneriz." diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 01Batman’da Şehit Uzman Çavuş İçin Tören Düzenlendi
- 02VALİ CANALP'TEN 23 NİSAN MESAJI
- 03BESO’DAN ÖZEL TEKNOLOJİ İNDİRİMİ
- 04Beşiri’ye, Ahmedi Hani mesire alanı kazandırılıyor
- 05OSB İLE BEŞİRİ YOLUNDA İNCELEMELERDE BULUNDU
- 06“ALIN TERİ PAZARLIK KONUSU YAPILAMAZ”
- 07“YENİ FESTİVALLERLE BU COŞKUYU DEVAM ETTİRECEĞİZ”
- 08NASIROĞLU’NDAN İŞİTME ENGELLİLERE ANLAMLI ZİYARET
- 09ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN SESİ BATMAN’DAN YÜKSELDİ
- 10“HALKIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 11“SAHADAKİ GÜCÜNÜZ TAKDİRE ŞAYAN”
- 12Uluslararası Zirvede üniversitelerin rolüne dikkat çekti
- 13TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN ÇEVRECİLER’E ZİYARET
- 14Hastanede asansör krizi!
- 15YER FISTIĞI EKİMİ YAPILDI
Henüz Yorum yok