
BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Ziyarette esnaf, işlerin düşük olmasından dolayı sıkıntı yaşadığını, bununla beraber artan maliyetler, yüksek gelen elektrik faturaları, yükselen sigorta primleri, vergi ve kiralardan dolayı ayakta durmakta zorlandıklarını belirttiler.
Esnafın işlerin düşük olmasından dert yandığını ifade eden Başkan Çiftçi, esnafın zor durumda olduğunu ve topyekûn esnafın kalkındırılması gerektiğini ifade etti.
Çiftçi, “Artan maliyetler, elektrik faturaları, sigortalar, vergiler ve birden çok fazla yükseltilen kiralar karşısında esnaflarımız ayakta kalmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak çağrımız esnaflara sigorta ve elektrik destekleri yapılması, vergilerin azaltılması, faizsiz geri ödemeli desteklerin yapılması büyük bir elzemdir. Hükümet acilen esnafların zor durumda kalmaması için yardım ve desteklerde bulunması gerekmektedir. Esnafların ayakta kalması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki esnaflarımız şehirlerimizin ve ülkemizin ekonomik can damarları oldukları için destek olunmalıdır” dedi.
Başkan Çiftçi son olarak kira konusunda mülkiyet sahiplerine çağrıda bulunarak “Esnaflarımız kira artışları konusunda her gün bizleri arıyorlar ve fahiş artışlardan dolayı şikayet ediyorlar. Mülkiyet sahiplerinden isteğimiz kiraları makul şekilde arttırmalarıdır. Esnafın zor durumlar yaşadığı göz önündedir bu sebepten dolayı fahiş kira artışları yanlıştır. Yıllarca beraber çalışmış ve birbirinden fayda görmüş bu kişiler birbirlerine destek olmalıdır. Bu sıkıntıları hep beraber aşalım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok