ŞİMŞEK "ÇOUKLAR ANADİLNDE EĞİTİM ALMALI"
‘Halklar anadilleriyle eğitim almalı’
Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek, ana dilde eğitime dikkat çekerek: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı” diye konuştu.
Eğitim-Sen Batman Şubesi, seçimli dersler olarak alınan anadil derslerinin yetersiz olduğunu açıkladı. Şube Başkanı Nurettin Şimşek, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı ve yeni nesiller için bunlar kayıtsız şartsız sağlanmalıdır.
Anadilinde eğitim hakkının tüm yönleriyle serbest hale getirilip uygulamaya konulduğunda anlam kazanacak. Ülkemizde anadili Kürtçe, Arapça, Lazca, Ermenice, Hemşince, Çeçence, Süryanice.. vb. olan çocuklar kendi dillerinden koparılmaktadır. Bu durum tüm toplumu etkilemekle beraber en çok çocukları etkilemektedir. Bilimsel olarak da pedegojik ve formasyonel olarak da anadilin çocuklar için önemi açık ve nettir. Tüm bu belirleme ve gerçekler ortadayken aynı zamanda seçmeli dersler ile ilgili de bir süreç yürümektedir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki haftada iki saat seçmeli ders bu topraklarda yaşayan halklara hakarettir. Olması gereken herkesin kendi ‘ana dilinde eğitim’ almasıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 02MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 03BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 04KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 05PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0611 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 07NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 08BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 09VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 10ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 11324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 12DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 13GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 14NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 15MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT




Henüz Yorum yok