
SMA’lı bebekleri yaşatalım
Türkiye’de 6 binde bir görülen ve zamanla hastalığa yol açan Spinal Müsküler Atroji (SMA) hastalığı, Batman’da 8 aylık Elif Eva Bebeğin ölümüne yol açtı.
1619 SMA HASTASI, YAŞAMA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR
Omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığı olan SMA (Spinal Muskuler Atrofi) hastalığı, çocukları günden güne ölüme sürüklemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de toplam Bin 619 SMA hastası, yaşama tutunma mücadelesi veriyor.
ELİF EVA, TEDAVİ PARASI TOPLANMADIĞI İÇİN YAŞAMINI YİTİRDİ
Türkiye’de SMA hastaları, tedavi ve ilaçları devlet desteği kapsamında olmadığı için adeta ölüme terk ediliyor. 25 milyon TL’ye varan ilaçlar için aileler, Batman’da da 8 aylık SM hastası Elif Eva’nın tedavisi için aylarca kampanyalar düzenlendi ancak toplanan paralar yetmeyince ölüme sürüklendi. Elif Eva’nın ölümü, kamuoyunu büyük üzüntüye neden oldu. Yurdu dört bir yanında yaşama tutunmak için destek bekleyen SMA’lı çocukların aileleri, ilaç ve tedavilerin devlet desteği kapsamına alınmasını istiyor.
SİİRTLİ EFLİN LİNA’YI KURTARALIM
Elif Eva için gerekli olan 25 Milyon TL para toplanamadı, toplanan 2 Milyon TL (eski parayla 2 Trilyon) para ise Elif Eva’nın ölümünden sonra Siirt’te SMA hastası Eflin Lina’ya bağışlandı. 4,5 aylık Eflin Lina’nın tedavi masraflarının karşılanabilmesi için düzenlenen kampanyalar devam ederken, ailesi de Elif Eva ile aynı sonu yaşamak istemediğini belirterek, yardım çağrısı yapıyor. Valilik onaylı İBAN numaralarını (Ömer Özer adına kayıtlı TR42 0006 4000 0018 7001 0849 75) paylaşan Özer Ailesi’ne 0536 564 67 64 numaralı hattan ulaşabilirsiniz.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok