
100. YIL MEŞALESİ BATMAN’DA YAKILDI
100. YIL MEŞALESİ BATMAN’DA YAKILDI
Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü için yurt genelinde planlanan etkinliklerin ilki olarak düzenlenen ‘Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu’, millî değerlerin ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına önemli çalışmalar yapan Batman Üniversitesi ev sahipliğinde
başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Batman Valiliği ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle 8-10 Haziran 2022 tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda açılışı gerçekleştirilen sempozyuma; Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Başsavcı Ömer Mete, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin ve Batman Üniversitesinin yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
REKTÖR DEMİR “MİLLETİMİZİN TARİH SAHNESİNE ÇIKTIĞI ANDAN İTİBAREN BAĞIMSIZLIĞINI, HÜR YAŞAMA ARZUSUNU HER ŞEYİN ÜSTÜNDE TUTTU”
Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin bildirilerini sunacakları sempozyumun açılış konuşmasını yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, milletimizin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren bağımsızlığını ve hür yaşama arzusunu her şeyin üstünde tuttuğunu vurguladı. Rektör Demir, tarih boyunca pek çok badire atlatan, her türlü zorluğu sinesinde eritip tevekkül, iman ve kararlılıkla yoluna devam eden şanlı milletimizin, söz konusu bağımsızlık ve kutsal değerleri olduğunda asla geri adım atmadığını, “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla bin kez düşse de bin kez aynı kararlılık ve imanla, ayağa kalkmasını bildiğini söyledi.
Tarih sayfalarına altın harflerle kazınan mücadelelere sahip bir milletin evlatları olduklarının altını çizen Rektör Demir, bunun gururunun ve şerefinin bizim belki de şu fani hayatta ve insanlık tarihinde en büyük, en kıymetli servetimiz olduğunu ifade etti.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 02İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 03DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 04EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 05BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 06VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 08BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 09HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 10BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 11REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 12Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 13Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 14SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
Henüz Yorum yok