
Batman'da velilerden ilkokul ve ortaokul talebi
Batman'ın Korik Mahallesi'nde yapımı tamamlanan lise öğrencilerine yönelik 24 derslikli okulun ilk ve ortaokula dönüştürülmesini isteyen öğrenci velileri, bir ilkokul ve ortaokula ihtiyacın olduğunu belirttiler.
Bulundukları mahallede Türk Telekom Anadolu Lisesinin olduğunu fakat bir ilk ve ortaokulun olmadığını söyleyen veliler, yetkililere seslenerek, ilk ve ortaokul talebinde bulundular.
Okul olmadığı için çocuklarını kilometrelerce uzaklıktaki Aydınkonak İlk/Ortaokuluna göndermek zorunda kaldıklarını ifade eden veliler, mahallelerinde lise öğrencileri için yapılan yeni mevcut okulun ilk ve ortaokul olarak çevrilmesini istediler.
Velilerden Mehmet Umur Okan, "Mahallemizde yapılan okulun yeri daha önce mahallemizin park alanıydı. Yetkililerden ricada bulunduk ve bize 4+4 okul için hibede bulundular. Biz de bunu yapması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdik. Daha önce 4+4 olarak yapılan bu okul şu anda normal liseye çevrilmek isteniyor. Oysa bizim 4+4'e ihtiyacımız var. Özellikle Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze seslenmek istiyoruz. Yapılan bu okulun 4+4 olarak kalmasını istiyoruz. Buradan çocuklarımız 4-5 kilometre uzaklıktaki okula gitmektedirler. Özellikle kışın çamur ve soğukta çocuklarımız uzak olduğu için okula gidemiyorlar. Etrafımızda lise var ama ilk ve ortaokul yoktur. Liseye ihtiyacımız yoktur." dedi.
"Talebimiz okulun 4+4 olarak kalmasıdır"
Çocuklarının zor şartlarda okula gittiğini dile getiren Mehmet Çapar, "Yeni yapılan okulu lise yapmaya çalışıyorlar. Bizim de talebimiz 4+4'tür. Yanı başımızda Türk Telekom Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Çocuklarımız 4 kilometre gidiş, 4 kilometre geliş olmak üzere toplam 8 kilometre yol yapmaktadırlar. Kar kışta çocuklarımız perişan oluyor. Bütün mahalleli olarak talebimiz bu okulun 4+4 olarak kalmasıdır." diye konuştu.
İlkokul ve ortaokul talebinde bulunan Hevi Göl ise şunları söyledi: "Bizler lise istemiyoruz, ilkokul istiyoruz. Çocuklarımız küçüktür, özürlüdür, hastadırlar. Bizler ellerinden tutup onları götüremiyoruz. Bizler bu yeni yapılan okulun ilkokul yapılıp, burada ders görmesini istiyoruz. Mahallemizde lise var. Bari yeni yapılan bu okul ilkokul olsun."
"Okulu ihtiyaç için yaparız"
Konuyla ilgili görüştüğümüz İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise okulları ihtiyaç için yaptıklarını, bu okulu da ihtiyaca göre planlayacaklarını söyledi.
Kurtaran, "Neyde ihtiyaç varsa biz onu yaparız. Zaten biz okulu ihtiyaç için yaparız. En çok hangi şeye ihtiyaç olursa okulu onun için yapıyoruz. Bizim halkın maslahatını gözetmemiz lazım. Okul hangisine ihtiyaç varsa ona çevrilecek ama bu okul anadolu lisesi olarak yapılmış. Devlet yatırımından gelen bir parayla ilkokul yapılmaz, anadolu lisesi yapılır. Bizim iki tür yatırımımız var. Bir devlet yatırımı, bir de il yatırımı. İl yatırımımızda ilkokul, anaokulu ve ortaokulu yapılır. Devlet yatırımımızdaysa anadolu liseleri yapılır. Bu okulda lise olarak devlet yatırımında yer almış ve lise olarak tamamlanmış. Biz buna rağmen bakarız. Eğer değiştirebilirsek değiştiririz." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 02tİL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 03DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 04EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 05BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 06VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 08BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 09HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 10BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 11REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 12Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 13Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 14SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
Henüz Yorum yok