
MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
MÜJDECİ’DEN SERT TEPKİ
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, geçtiğimiz hafta Batman Belediyesi’nde görevli 6 memur ve 24 işçi için başlatılan soruşturmaya tepki gösterdi.
“SORUŞTURMANIN YASAL GEREKÇESİ YOKTUR”
Soruşturmanın “kendinden olmayanı yok saymak, ötekileştirmek ve sindirmek için” başlatıldığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman Belediyesi’nde aralarında 30 yıldan uzun bir süredir çalışan, emekliliğine birkaç ayı dahi kalmış olan birçok kişinin bulunduğu 6 memur ve 24 işçi kardeşimize yönelik başlatılan soruşturma tam anlamıyla kendinden olmayanı yok saymak, ötekileştirmek ve sindirmek için başlatılmıştır. Birçok kez haklarında açılan soruşturmalardan “kovuşturmaya yer olmadığına dair” kararlar olmasına rağmen, aralarında 6-7 yıl önce kapanmış olan Kürt Yazarlar Derneği gibi birçok derneğe üyeliği soruşturma konusu yapmanın hiçbir makul ve yasal gerekçesi yoktur.”
“ADETA ÖLÜME SÜRÜKLENMEYE ÇALIŞILIYORLAR”
“Siyasi iradenin amacı bu çalışanlarımızı işten çıkartmak ve yerlerine yandaşlarını almaktan başkası değildir. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan cadı avı ile tam anlamıyla adalet ve hukuk bir kez daha ayaklar altına alınmıştır. AKP genel başkanı bir yandan göğsünü gere gere Türkiye'de fikrinden dolayı cezaevinde olan hiç kimsenin olmadığını iddia ederken diğer yandan kendinden olmayanı hukuksuz bir şekilde çaresiz bırakmanın peşindedir. Ekonomik krizin patladığı ve işsizliğin hızla arttığı bu dönemde belediye çalışanlarının sonuna kadar yanındayız. Daha önce işten çıkartılan işçilerin; ilgili soruşturmalar nedeniyle başka bir yerde de iş bulamadığının farkındayız. Dolayısıyla iktidar bu çalışan kardeşlerimizi, aileleri ile birlikte adeta ölüme sürüklenmeye çalışılıyorlar. Kimsenin fikrinden dolayı mağdur edilmediği bir Türkiye ideali ile çalışmaya ve dayanışma göstermeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 02VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 03OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 04ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 05HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 06JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 07Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 08İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 10DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 11DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 13HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 14BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
Henüz Yorum yok