
“Buğdaydaki hayal kırıklığını mısırda yaşamak istemiyoruz”
Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) buğday alım fiyatını geç açıkladığını belirten Batman Zahireciler ve Hububatçılar Derneği Başkanı Hifzullah Akdaş, fiyatın geç açıklanması nedeniyle buğdayda yaşadıkları hayal kırıklığını mısırda yaşamak istemediklerini söyledi.
Bu yıl Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday alım fiyatını geç açıklaması nedeniyle hem çiftçi hem de esnafın mağdur olduğunu ifade eden Akdaş, Ofis’in sert buğdayı geçen yıl bir lira 50 kuruşa aldığını, bu sene ise bir liranın altında aldığını kaydetti.
Fiyatın geç açıklanmasının yanı sıra Ofis’in hububat ürünlerini geç aldığını vurgulayan Akdaş, Ofis’in geçen sene yaklaşık 60 bin ton buğday alımı yaptığını, şu anda 6 bin ton alım yaptığını ve bunun mağduriyet oluşturduğunu aktardı.
İl genelinde hububat ürünlerinde verimin iyi olduğunu fakat Ofis’in alım fiyatında sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Akdaş, buğdayda yaşadıkları hayal kırıklığını hasadı yaklaşan mısırda yaşamak istemediklerini belirterek, tek temennilerinin Ofis’in erken fiyat açıklaması yapması olduğunu söyledi.
Akdaş, “Sorunlarımızın yetkililere ulaşmasını istiyoruz. Buğday alımında Ofis geç açıklama yaptı. Esnaf ve çiftçi olarak mağdur olduk. Ürünlerimiz elimizde kaldı, satamıyoruz. Dışarıdaki pazarda maalesef finansman olarak çok sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Fabrikalara mal gönderiyoruz, para alamıyoruz. Ofis’in ürünlerimizi daha erken almasını istiyoruz. Geç almasından dolayı çok mağdur oluyoruz.” dedi.
Mısır alım fiyatının en az 75 kuruş olması gerektiğini sözlerine ekleyen Akdaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçen sene Batman’da Ofis, buğdayda 60 bin ton ürün aldı, bu sene daha 7 bine ulaşamadı. Yaklaşan bir mısır hasadı var, önümüzdeki haftalar içerisinde hasat başlayacak. Buğdayda yaşadığımız hayal kırıklığını mısırda da yaşamak istemiyoruz. Yetkililerin bir an önce ofisle ilgili sorunumuza el atmasını istiyoruz. Biz mısırda en düşük fiyatın 75 kuruş olarak belirlenmesini istiyoruz.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok