
SAĞ-ÇEV: Demiryolu güzergâhı il dışına çıkarılmalı
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, şehir merkezinden geçen Devlet Demiryollarının (TCDD) güzergâhının il dışına çıkarılması gerektiğini belirterek, yetkililerin bu sorunu çözüme kavuşturması gerektiğini ifade etti.
Güneş, 1943 yılında Batman köy iken yapılan demiryolu hattının, şehrin nüfusunun 500 bine dayanmasına rağmen hâlâ aynı güzergâh kullanıldığını belirtti.
Güneş, “İnsanların işitme sağlığını ve algılamasını olumsuz yönde etkileyen, fizyolojik ve psikolojik dengelerini bozabilen, iş yapma gücünü yani verimliliğini azaltan, çevrenin hoşluğunu ve sakinliğini yok ederek niteliğini değiştiren çok önemli bir çevre kirliliğidir. Gelişmiş ülkelerde, diğer kirlilik türlerine göre daha yaygın bir tür olarak, kişisel ve toplumsal yaşam kalitesinde genel bir düşüklüğün göstergesi sayılmaktadır. Çünkü sağlık bireyin ruhen, bedenen ve sosyal yönden iyi olma hali olup önce insan sağlığını göz önünde bulundurulmasıdır.” dedi.
“Demir yolu görüntüsü ilkel bir görüntü oluşturmaktadır”
Şehir merkezinden geçen Devlet Demir Yollarının, gelecekte yerleşim yerleri göz önünde bulundurularak güzergâhın il dışına çıkarılması gerektiğini ifade eden Güneş, “Kent merkezindeki demir yolu görüntüsünü modern bir şehre yakışmamakta ve ilkel bir görüntü oluşturmaktadır. Ses ve hava kirliliği oluşmaktadır. Mevcut olan geçitler sürekli olarak vatandaşlarımızın can ve mal kaybına neden olmaktadır. Şu andaki mevcut olan geçitlerde tren geçtiği anda trafik akışı durmakta, uzun kuyruklar oluşmakta, bu da trafiğin kilitlenmesine sebep olmaktadır. Bu sorunun derhal, ivedilikle bir çözüme kavuşturulması gerekiyor.” diye konuştu.
“Demiryolların taşınması halkımızın rahat ve huzuruna büyük bir katkısı olacaktır”
Açıklamanın sonunda Güneş, şunları söyledi: “Demiryollarının şehir merkezinin dışına taşınması, şu an kullanılan merkez binasının bir hastaneye dönüştürülmesi, vagonların park alanlarının ise yeşil alana dönüştürülmesi, rayların kaldırılıp yürüyüş parkurları yapılması ilimizin modern bir görüntüye kavuşturulmasına, çarşı merkezimizin daha da canlanmasına, halkımızın rahat ve huzuruna büyük bir katkısı olacaktır. Son olarak deniz altından Asya ve Avrupa’yı tünel geçişi ile birleştiren, deniz üzerine hava alanı yapan bir devlet için, bir ilin demiryollarını il dışına çıkarmak çok zor bir iş değildir.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok