
TÜBİTAK BÖLGE FİNALİ BATMAN’DA YAPILIYOR
TÜBİTAK BÖLGE FİNALİ BATMAN’DA YAPILIYOR
TÜBİTAK ‘16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması Finali Proje Sergisi ve Ödül Töreni’ Batman’da yapılıyor.
Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusü Rektörlük konferans salonunda düzenlenen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması açılış programına katıldı, ardından öğrenci projelerinin yer aldığı proje sergisini ziyaret etti.
Programda bir konuşma yapan Vali Şahin, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ilk defa Batman’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, yarışmanın ilimizde düzenlenmesinde başta TÜBİTAK başkanı olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Batmanlı öğrencilerin her yıl TÜBİTAK yarışmalarına yoğun ilgi gösterdiklerini ifade eden Vali Şahin, “Batmanlı öğrencilerimiz bilime ve bilimsel araştırmaya çok meraklılar. TÜBİTAK’ın yaptığı tüm etkinliklere son derece şevk ve heyecanla katılıyorlar. Batman’da da bölge finalinin yapılması öğrencilerimiz için bir moral ve motivasyon oldu. Umuyorum bölgemizi temsil edecek olan tüm projelerimiz ülke yarışmasında da çok güzel sonuçlar alırlar. Bu yarışmalarda hedefimiz; bilimsel düşünceyi ve bilgiyi biriktirmeyi, çocuklarımızın en verimli oldukları dönem olan ortaokul çağlarında düşünce sistemlerinin temeline oturtturmak. Bütün mücadelemiz bunun üzerine kurulu” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nde 106 projenin sergilendiği sergi alanın ziyaret eden Vali Şahin ve beraberindekiler, stantları gezerek öğrencilerden projeler hakkında bilgi aldı.
Programa; Vali Şahin’in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Başkaya, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, TÜBİTAK Van Koordinatörü, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok