
GELECEĞİN ÜNİVERSİTELİLERİNE İLK DERS REKTÖR DEMİR’DEN
Üniversite akademisyenleri tarafından ortaokul-lise öğrencilerine gönüllü ders verilmesi amaçlanan “Akademisyen- Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü” çerçevesinde ilk ders, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından verildi.
İluh Anadolu Lisesinde Rektör Demir’in, ‘Günümüzde Gençlerin Sahip Olması Gereken Beceriler’ başlıklı sunumuyla başlayan ilk derse öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Rektör Demir: “Başarıya Ulaşmanın Temel Öğesi, Çözüm Odaklı Fikirler Üretmekle Mümkündür”
Sunuma öğrencilerle sohbet ederek başlayan ve onlarla buluşma amacını anlatan Rektör Demir, öğrencilere kendi hayat hikâyesinden ve tecrübelerinden de bahsetti. Herkesin söyleyecek bir sözünün olduğunu ve bunu iletmek için de çok çalışmak gerektiğini ifade eden Rektör Demir, başarıya ulaşmanın temel öğesinin çözüm odaklı fikirler üretmekle mümkün olabileceğini dile getirdi.
Rektör Demir: “İçerisinde Bulunduğumuz Yüzyılda Tüm Dünyada Küresel Ölçekte
Birtakım Değişimler Meydana Geldi”
İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda tüm dünyada küresel ölçekte birtakım değişimlerin meydana geldiğini belirten Rektör Demir, eğitim sistemimizin ana unsuru olan okulların da diğer tüm alanlar gibi değişen ve dönüşen dünyada ortaya çıkan yeni koşullardan doğrudan ve derinden etkilendiklerini ve bu etkinin günümüzde öğrencilerimizin beceri ve yeterliklerinde bazı değişimlere neden olduğunu söyledi. Günümüz becerilerinin geride bıraktığımız yüzyılların becerilerine göre çok daha karmaşık bir yapıda olduğunun altını çizen Rektör Demir, becerilerdeki bu karmaşıklığa ise yaşamın tüm noktalarında görülen hızlı değişimlerin ve akışkanlıkların neden olduğunu kaydetti.
Rektör Demir: “Sadece Beceri Kazanmak Hayatı Göğüslemeye Yetmez”
Günümüzde sahip olunması gereken becerilerin öğrenme ve yenilik becerileri, yaşam ve kariyer becerileri, bilgi, medya ve teknoloji becerileri ana başlıkları altında toplandığı bilgisini aktaran Rektör Demir, bu başlıklar hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştı. Sadece beceri kazanmanın hayatı göğüslemeye yetmeyeceğini belirten Rektör Demir, becerilerle birlikte insanın evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki, milli tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme ve değişimle de donanması gerektiğini vurguladı.
Ders Rektör Demir’in öğrencilerden gelen soruları cevaplaması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 02VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 03OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 04ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 05HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 06JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 07Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 08İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 10DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 11DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 13HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 14BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
Henüz Yorum yok