
GETAT HİZMETTE
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ü1nitesi hacamat ve ozon terapi uygulaması ile hasta kabulüne başladı
Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde oluşturulan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ü1nitesi hacamat ve ozon terapi uygulaması ile hasta kabulüne başladı.
‘Geleneksel ve tamamlayıcı tıp’ fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Hastanemiz GETAT ünitesinde ilk etapta kupa terapi (hacamat), ozon terapi gibi alternatif tıp uygulama alanlarında hizmet verilecektir.

Hastanede bir ilk
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile uygulama yetkisi sadece hekimlere ve kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine verilmektedir. Bu sayede bu hizmetlerin sağlık kurumlarında denetlenebilir sertifikalı hekimler tarafından verilerek usulsüz bir şekilde yapılan (merdiven altı) uygulamaların önüne geçerek halk sağlığının korunması hedeflenmektedir. Vatandaşlarımız rutin sağlık problemleri için nasıl hastaneye başvuruyorlar ise GETAT uygulamaları için de hastaneye başvurarak sunulan bu hizmetlerden faydalanabileceklerdir. Birçok hastalıkta iyileştirici veya tedavi edici etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmış Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları, farklı kültürlere ait binlerce yıllık tecrübeye dayanıyor. Günümüzde tekrar rağbet görmeye başlayan bu yöntemlerin doktor gözetiminde uygulanması gerekmektedir. GETAT Merkezine başvurmak isteyen vatandaşlarımız, 182’yi arayarak veya MHRS uygulaması üzerinden randevu alabileceklerdir.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 02‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0352 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 04TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 05BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 06AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 07KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 09PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 10EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 11Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 12BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 132 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 14REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 15BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
Henüz Yorum yok