
BİR YILDA YÜZDE 400 ZAM!
BİR YILDA YÜZDE 400 ZAM!
Batman'da çiftçilerle bir araya gelen DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, son bir yılda gübreye yüzde 400 zam geldiğini belirtti.
Gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçilerin gübre alamadığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Sadece son 20 günde gübreye yüzde 70 civarında zam geldi. Yıllık zam oranı yüzde 400'e ulaştı. Çiftçi ekini için artık gübre alamıyor. Sektör temsilcileri gübre satışlarının yüzde 50 azaldığını belirtiyor. Bu sene yağışlar iyi olmasına rağmen bu sebepler rekolte kaybına neden olacak ve daha az ürün elde edilmesi nedeniyle yurtiçindeki fiyatlar da yine artış gösterecek. Birkaç yıldır çiftçi zaten tarım ilaçlarını 4-5 kat pahalıya alıyordu. Elektrik ve mazot faturaları da kamuoyunun malumu olarak 3-4 kat artış gösterdi. Çiftçi destekleri ise hiçbir yaraya merhem olmuyor.
Enflasyonda düşüş isteniyorsa çiftçinin daha fazla ürün hasat etmesi gerekirken Çiftçi bu şartlar altında ekim yapamaz hale geldi. Böylelikle bir kilo domatese 20 lira, bir kilo mercimeğe 30 lira bile az bile kalacak. Geçen yıl ki kuraklık yerine bu senenin yağışlı olması, Bölge çiftçileri için bu yıl çok önemli bir fırsat. Girdi maliyetlerini düşürmek için çiftçiye desteklerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 012 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 02REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
- 03BAŞKAN ŞAHİN’DEN 1 MAYIS’TA İNŞAAT İŞÇİLERİNE ZİYARET
- 041 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 05MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 06Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0719 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 08Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 09“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 10“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 11BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 12ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 13YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 14İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 15Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
Henüz Yorum yok