
"Gençlere sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır"
Batman İl Müftülüğü tarafından üniversiteli kızlara yönelik Kutlu Doğum etkinliği ve gençlere yönelik de "Haydi Gençler Sabah Namazında Buluşalım" temalı sabah namazı programı düzenlendi.
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü içindeki Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdunda üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, "Hz. Peygamber (sav) ve Güven Toplumu" konulu konferans verdi.
Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizlerinin de katıldığı konferansta Akbulut katılımcılara yönelik tavsiyelerde bulundu. Akbulut, "Kendisine yüklenilen sorumluluk ve emanetleri yerine getirip koruyan, ihanet etmeyen, ahdine vefa gösteren, sözü özü bir ve dosdoğru olan, kimseye zararı dokunmayan, başkalarına güven veren ve güven duyan olmalıyız. Günümüz dünyasında insanlar çıkar ve menfaate dayalı, sadece kendini düşünen bencil bir varlık haline geliyor. İslam insana ve insan ilişkilerine büyük önem verir. Zaten İslam dini de insanların hem bu dünyada hem de ahirette mutlu olmaları için gelmiştir. Bunun için İslam insanların adalet, barış ve mutluluğuna yönelik prensipler getirmiştir." dedi.
İnsan için vazgeçilmez değerlerden birisinin de güvenilirlik olduğunu belirten Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı: "İnsan, güvenilirliği kadar itibar görür. Güvenilmeyen insanlar toplum tarafından dışlanırlar. Eğer bir insanın güvene dayalı ilişkiler kurma isteği ve ihtiyacı varsa her şeyden önce güvenilir bir insan olması gerektiğini bilmesi gerekir. Sözü ve özü bir, söylediğini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişi olmak, ilişkilerinde adil ve tutarlı davranmak ve bütün bunları sürekli yapmak güvenilirliğini sağlayacaktır."
Gençler sabah namazında buluştu
Öte yandan, İl Müftülüğü "Haydi Gençler Sabah Namazında Buluşalım" sloganıyla yapılan faaliyetlerine devam ediyor. Müftülük tarafından tertip edilen sabah namazı gençlik buluşmaları farklı camilerde idrak ediliyor.
Sabah namazı buluşmalarında çok sayıda gencin yer almasından dolayı memnuniyetini dile getiren İl Müftüsü Turgut Erhan, burada yaptığı konuşmada, "Mal ve evlat bizim için birer imtihan vesilesidir. Çocuklarımız bizim göz nurumuz, ümidimiz, istikbalimizdir. Onları imanlı ve ihlaslı yetiştirmek bizim temel görevlerimizdendir. Peygamberimizin yanında hep gençler yer almış, onu destekleyenler hep gençlik olmuştur. Gençlerimizi her türlü tehlikeden korumak ve kollamak büyüklerin en temel ve en önemli görevidir. Gençlere sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 02SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 03KURBANLIKLAR PAZARDA
- 04SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 05“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 06Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 07ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 08MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 09DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 10BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 11KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 12BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 13AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 14TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 15BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
Henüz Yorum yok