
BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
BELEDİYE KAÇAK YAPILAŞMAYA GÖZ AÇTIRMIYOR
Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bayındır Mahallesi İsmail Zemin Bulvarı, Körük mevkiindeki ruhsatsız (kaçak) yapının yıkım işlemine başladı.
Yıkım işlemleri sırasında Batman İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alırken, Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bina çevresine güvenlik şeridi çekerek bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı.
Yıkım işlemi, alınan kararın ardından uygulamaya konuldu. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından yapı ruhsatlarına yönelik 14 maddelik yeni kriterlerin uygulanacağını ve bu kriterlere uymayan yapıların kesinlikle kabul edilmeyeceğini belirtti. Kaçak yapılaşmaya ise hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Yetkililer, Batman genelinde 7/24 esasına dayalı olarak mahalle ve sokaklarda denetimlerin devam ettiğini ve vatandaşlardan gelen kaçak yapı ihbarlarının anında değerlendirildiğini açıkladı. Belediye, sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturma hedefi doğrultusunda, çarpık kentleşmeye ve imar kirliliğine sebep olan kişi ya da gruplara karşı mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.
Kaçak yapılaşmaya karşı mücadelede tavizsiz bir tutum sergileyen Batman Belediyesi, kentte düzenli ve güvenli bir çevre oluşturmayı amaçlıyor.


Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok