
Hayvan küpeleme duyurusu
Batman iline ait güncel büyükbaş hayvan sayısının 118 bin 509, küçükbaş hayvan sayısının ise 834 bin 452 olduğunu aktaran Gün, ilde 7 bin 914 büyükbaş ve 3 bin 544 küçükbaş hayvancılık işletmesinin bulunduğunu söyledi.
Gün “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülen Covid-19 hastalığına bağlı olarak, 2020 yılı mart ayında başlayan sokağa çıkma yasakları ile birlikte, sahada çalışan teknik personellerimizin Covid-19 hastalığına yakalanması veya temaslı durumda olması gibi nedenlerin yanında, yetiştiricilerimizin de İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine geç bildirimde bulunmalarına bağlı olarak, büyükbaş ile küçükbaş türü hayvanların küpeleme çalışmalarında gecikmeler olmuştur.” dedi.
Açıklamasının devamında Gün “Bahsi geçen nedenlerle birlikte İl Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla; ilin coğrafi yapısı, personel ve araç durumu, iklim şartları, doğal afet, idare kaynaklı gecikmeler veya mücbir sebepler nedeniyle küpelenmeyen her yaştaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların küpeleme işlemleri yapılacaktır. Küpeleme çalışmaları İl ve İlçe Müdürlüklerimizce program dahilin de il ve ilçelerimizin tüm köy ve bağlı mezralarda bulunan tüm hayvancılık işletmeleri ziyaret edilerek, küpeleme işlemleri 31 Aralık tarihine kadar tamamlanacaktır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 02ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 03MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 04DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 05BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 06KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 07BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 08AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 09TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 10BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 11BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 12Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 13“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 14GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 15HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
Henüz Yorum yok