
Engelliler iftar programında buluştu
Batman’ın Kozluk İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezince engelliler için iftar programı düzenlendi.
İftar programına İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve birçok kurum amiri katıldı.
Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından İlçe Müftüsü Hasan Serçe katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaptı.
Serçe, Müslümanların Ramazan ayını fırsata çevirip ahiret gününde, hiçbir gölgenin bulunmadığı günde, arşın gölgesinin altında 7 sınıf insandan olmaya gayret etmesi gerektiğini söyledi.
"Adaletli olan yöneticiler arşın gölgesi altında gölgelenecektir." diyen Serçe "İkincisi Allah’a ibadet eden, gençliğini Allah’a ibadetle geçiren gençler. Gençler Peygamber Efendimizin en değer verdiği kişilerdir. Gençler Peygamber’in ocağında öyle pişmişlerdi ki her durumda ve her anda kendi mallarını ve canlarını çekinmeden feda etmişlerdir. İşte bu şekil yetişen gençler arşın gölgesinin altında gölgelenen 7 kısımdan biri olacaktır. Üçüncüsü camilere giden, camilerde ibadet edenlerdir. Camilerimiz bizim kalbimizin attığı yerlerdir. Camilerimiz Kâbe’nin birer şubesi. Orada rahat bir şekilde ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Ve camilerimiz cemaatle namaz kıldığımız zaman 27 kat sevap aldığımız yerler. İşte kalbi cami aşkıyla çarpanlar da bu sınıftandır. İşte birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan. Bir diğeri Allah korkusuyla yapmak istediği bir günahtan el ve eteğini çekendir. Bir diğeri sadaka veren kimselerdir. Ve en son Allah’ı anıp tenha köşelerde Allah için gözyaşı döken kimselerdir. Allah bizleri Ramazan’dan aldığımız feyizle cehennemden kurtulan bu yedi sınıftan eylesin.” ifadelerini kullandı.
Verilen iftar yemeği nedeniyle düzenlenen program yapılan dua ile son buldu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RTÜK’ten Batman Rektörüne ziyaret…
- 02570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 03SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 04KURBANLIKLAR PAZARDA
- 05SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 06“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 07Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 08ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 09MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 11BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 12KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 13BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 14AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 15TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
Henüz Yorum yok