
"Sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmeli"
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Güneş, "14 Mart Tıp Bayramı" dolayısıyla açıklama yaptı. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Güneş, sağlık çalışanlarına yıpranma payının verilmesi gerektiğini söyledi.
Bütün sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayan Güneş, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını diledi.
Hekimlere ve sağlık çalışanlarına hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiğini ifade eden Güneş, "Ülkemizde önemli bir tarihsel olaya dayanan 14 Mart Tıp Bayramı bir bütün olarak tüm sağlık çalışanları açısından önem arz etmektedir. Sağlık camiasında unvan ayırt etmeksizin tüm personelin özverili çalışmaları sonucunda hizmet kalitesi yükselmektedir. Bu kalitenin yükselmesi için en zor şartlarda, gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu nedenle hekimlerimize ve sağlık çalışanlarımıza hak ettikleri saygıyı göstermek ve sahiplenmek toplum olarak hepimizin görevidir. Bizler Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak sağlık personeline yıpranma payının verilmesini istiyoruz." dedi.
"Yıpranma payı bütün sağlık personelini kapsamalı"
Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Güneş, "Sağlık çalışanlarımız, sıcak soğuk demeden 24 saat özverili bir şekilde çalışıp zamanın çoğunu ailesinden uzakta geçirmektedir. Bu nedenle sağlık personellerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çaba sarf edilmeli. Yıpranma payının bütün sağlık personelini kapsamasını istiyoruz. Son zamanlarda sağlık personeline yapılan fiili müdahalelerden dolayı sağlık personeli mağdur durumuna düşüyorlar. Mağdur durumuna düşmemeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Döner sermayelerin adil bir şekilde dağıtılmasını ve yükseltmesini istiyor ve emekliliğe yansıtılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Şu anda Sağlık Bakanlığınca çalışan 6 bin 500 hizmetli kadrosunun Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ) olarak atamalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Batman'daki sağlık alanında yaşanan sorunlara da değinen Güneş, Eğitim ve Araştırma Hastanesine acil ihtiyacın olduğunu kaydetti.
"Kenar mahallelerde semt poliklinikler açılmalı"
Kentte sağlık hizmetlerinin çok geride olduğuna dikkat çeken Güneş, şunları kaydetti:
"Sağlık alanında Batman'ımızın çok ciddi ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları sırasıyla söylemek istersek; çok acil bir şekilde Eğitim ve Araştırma Hastanesine ihtiyaç vardır. Nüfus bakımından ilimiz birçok ilden daha fazla olmasına rağmen yatak sayısı itibariye son sıralardadır. Bu da Batman'da sağlığın çok gerilerde olduğunu göstermektedir. Şu anda 2019 yatırım planında olan 200 yataklı hastanenin 500 yataklı olarak bir an evvel değiştirilmesini istiyoruz. Özelikle kenar mahallerde semt polikliniklerin açılmasını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını tebrik eder sağlık ve mutluluklar dilerim."
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NEVİZADE CAFE RESTAURANT AÇILDI
- 02Baytar, “Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın”
- 03LOKUM ÜRETİM TESİSİ HİZMETE AÇILDI
- 04SOYSAL VE TUNÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05SAÇ EKİMİ YAPACAKLARA UYARI !
- 06KIRKLARELİ VALİ YARDIMCISINDAN PETROLSPOR MESAJI
- 07Yamaç, “Çiftçi çaresiz, sistem değişmeden hiçbir şey değişmez”
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI
- 0950 AYRI NOKTADAKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ
- 10REKTÖR DEMİR’DEN EMEKLİ PERSONELLERE PLAKET
- 11BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN UNUTULMAZ 23 NİSAN ŞENLİĞİ
- 12Belediyeden festival eleştirilerine yanıt
- 13BATMAN BAROSU BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU
- 14 “Hayırlı Olsun” Ziyaretleri Devam Ediyor
- 15YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
Henüz Yorum yok