
Batmanlı çiftçiler sebze ekimine başladı
Batman'ın merkez Balpınar (Grêsira) beldesine bağlı Yeniköy (Sêgirka) köyü sakinleri, yaklaşık 50 yıldır sebze ekimiyle geçimlerini sağlıyorlar.
Kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan, 300 haneye ve yaklaşık 4 bin nüfusa sahip köyün sakinleri, martın başından bu yana domates, biber, patlıcan ve kabak gibi sebzelerin fidanlarını hazırladıklarını ve şimdi de ekime başladıklarını söylediler.
Babası ve dedesinin yaklaşık 50 yıl önce Yeniköy'de sebze ektiğini söyleyen çiftçilerden İlhami Yağar, sebze fidanıyla ilgili bilgi vererek, devlet desteği alamadıkları için çabalarının yetersiz kaldığını belirtti.
Babalarından kalma meslek olan çiftçilikle uğraştıklarını dile getiren Yağar, "Köyümüzde geçimimizi sebzelerle yapıyoruz. Domates, patlıcan, biber ve kabak gibi sebzeler ekiyoruz. 15 Mart'tan sonra tohumları naylonların altında ekiyoruz. 20 gün orada kalıyorlar, fidan olduktan sonra oradan çıkarıp tarlaya ekiyoruz. 10 gündür sebze ekimine başladık. İnşallah bir ay içeresinde verimi alacağız. Sırasıyla kabak, domates, biber ve patlıcan ekiyoruz. Şimdi bakımlarını yapıyoruz. Bu sene hava yağışlı geçtiğinden biraz geç başladık. Ayrıca köyümüz sera bölgesi olduğundan seralarda salatalık ekimi yapmışız. Seralardan iyi verim alıyoruz. Köyümüzün sebzeleri çok kalitelidir. Batman meyve sebze haline diğer illerden getirilen sebzeler bizim sebzeler kadar kaliteli değildir." dedi.
Ayrıca Yağar, ürünlerine hastalık bulaşmaması durumunda çok iyi verim aldıklarını sözlerine ekledi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok