
Pandemi psikososyal destek birimleri hizmette
Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek için oluşturulan Pandemi Psikososyal Destek Birimleri hizmet vermeye başladı.
Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, “Coronavirus ile mücadele sürecinde vatandaşların bu süreçteki kaygı ve streslerini en aza indirebilmek ve psikolojik destek sağlamak amacıyla Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Pınarbaşı Sağlıklı Hayat Merkezi, 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezi ile Hürriyet Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde Psikososyal Destek Birimleri oluşturuldu. Psikolog, sosyal çalışmacı ve çocuk gelişimci alanlarında uzman sağlık çalışanı görevlendirilmiş olup, her gün mesai saatleri (08.00-17.00) arasında hizmet verilecektir." dedi.
Birimin pandemi boyunca hizmet vermeye devam edeceğini belirten Pamukçu, "Psikososyal Destek Birimlerimizde; salgın hastalık sürecinde ortaya çıkabilecek olası psikolojik tepkiler, pandemi sürecindeki belirsizlik, karantinanın getirdiği yalnızlık hissi, kendinizi iyi hissetmek için neler yapabileceğiniz, çocuğunuza virüsü nasıl anlatacağınız, geleceğe yönelik umutsuzluk, korku, endişe, çaresizlik, kaygı, eski alışkanlıklara özlem, konsantre olamama, hatırlamada güçlük, karar verememe, olumsuz düşüncelere odaklanma gibi endişe yaşayanlara psikolojik ve sosyal destek hizmeti verilmektedir. Sosyal çalışmacılar ile çocuk gelişimciler tarafından ayrıca pandemi sürecinde başta gebeler olmak üzere, engelli, yaşlı bakıma muhtaç çocuğu olan bireylerin sorunlarına yönelik psikososyal destek hizmeti de sunulmaktadır. Destek talebinde bulunan vatandaşlarımız, 0488 221 02 95/212 85 79/213 62 04 /231 44 79 ve 530 148 61 46 iletişim numaralarından danışmanlık hizmeti alabilirler. Bir telefon kadar yakınınızda olan Psikososyal Destek Ekiplerimiz pandemi boyunca hizmet vermeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 011 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 02MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 03Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0419 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 05Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 06“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 07“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 09ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 10YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 11İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 13“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 14VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 15OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
Henüz Yorum yok