
Enerji Zirvesi 2021” Başlıyor
Üniversitemiz tarafından "Enerji'nin Kalbi Batman'da Atıyor" mottosu ile düzenlenen "Batman Enerji Zirvesi 2021" 20-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında Üniversitemiz sosyal medya hesapları ve Batman Üniversitesi webTV kanalından canlı yayınlanıyor.
Batman Üniversitesi’nin coğrafi konum itibarı ile petrol, güneş, jeotermal ve HES gibi farklı enerji kaynaklarına sahip bir bölgede bulunması nedeni ile enerji konusuna tüm yönleriyle odaklanabilen ve bu alanda ihtisaslaşan bir üniversite olmayı amaçlamadıklarını ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Petrol şehri olarak adlandırılan Batman’ın “Enerji Şehri”ne dönüşmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla “Batman Enerji Zirvesi 2021"i düzenledik, tüm ilgilileri zirveyi takip etmeye davet ediyorum.” dedi.
Zirvenin iki gün süreceğini belirten Zirve Düzenleme Komitesi Başkanı ve Batman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Rıda Tür, "Batman Enerji Zirvesi 2021"in akademisyen ve uzmanların katılımı ile sekiz oturum düzenleneceğini belirterek, açılış oturumuna Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TPAO Batman Bölge Müdürü Mustafa Demir, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı ve Tüpraş Batman Rafinerisi Müdürü Murat Şimşek’in katılacağını açıkladı.
Batman Enerji Zirvesi 2021’de oldukça geniş bir yelpazede oturumlar düzenlendiğinin ifade edildiği açıklamada zirvenin “birinci oturumda ‘Enerji, Ülkemiz ve Ortadoğu’ konusunun, ikinci oturumda ‘Bölgesel Petrol Kaynakları ve Enerji İhtiyacı’ konusunun, üçüncü oturumda ‘Enerji Yönetimi, Sürdürebilirlik, Kalite’ konusunun, dördüncü oturumda ‘Yenilenebilir Enerji’ konusunun, beşinci oturumda ‘Akıllı Şebekeler ve Endüstri 4.0’ konusunun, altıncı oturumda ‘Enerji Verimliliği’ konusunun, yedinci oturumda ‘Bölgesel Enerji Problemleri ve Çözüm Önerileri’ konusunun işleneceği açıklandı.
Pandemi dolayısı ile zirvenin yüz yüze düzenlenemediğinin belirtildiği açıklamada, zoom bağlantısı üzerinden uzaktan katılımlı olarak zirvenin düzenlediği, katılımcılarında zirveyi Twitter’dan @batman_univ, youtube’den Batman Üniversitesi kanalını ve Batman Üniversitesi webTV adreslerinden canlı olarak takip edebilecekleri ifade edildi.
"Batman Enerji Zirvesi 2021" hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenlerin https://enerjizirvesi.batman.edu.tr adresini ziyaret edebilecekleri belirtildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 02ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 03MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 04DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 05BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 06KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 07BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 08AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 09TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 10BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 11BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 12Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 13“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 14GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 15HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
Henüz Yorum yok