
DEPREMZEDELERE SOBALAR MİDYAT’’TAN
Depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Midyatlı İş İnsanı Fahri Gökçe elinde bulunan çamaşır makinası kazanlarını soba yaparak depzemzedelere dağıtıyor.
6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetindeki yıkıcı depremin ardından gerek ülke gerek dünya olarak yardım seferberliği başladı. Mardin ili Midyat ilçesinde bulunan Arçelik Yetkili Servis sahibi Fahri Gökçe soğuktan etkilenen bölge halkının ısınma sorununu çözmek için atıl durumda bulunan çamaşır makinası kazanlarından soba yaparak soğuktan üşüyen bölge halkını bir nebze rahatlattı.
Çamaşır makinası kazanından yaptığı sobaları kendi aracına yükleyerek ekibiyle deprem bölgesine götüren Gökçe, tüm sobaları depremzedelere dağıttı.
GÖKÇE "NE BİÇİM MİLLETİZ"
Fahri Gökçe; ‘’ Depremzedelerin, deprem bölgelerinde soğuktan çok etkilendiğini görünce bir çözüm bulmak istedim.Önceden depolarımızda biriktirdiğimiz çamaşır makinası kazanlarını depolardan çıkartarak bunlara ayak yapma amacıyla sanayii siyesinde bulunan kaynakçı esnaflara götürdüm.Ne biçim milletiz. Gurur dudum. Depremzedelere göndereceğim deyince, ne yaptıysam para almadılar. Ne güzel esnafımız var. Tüm esnaflardan Allah Razı olsun bir kuruş para almadan yaklaşık 80 adet kazana sadece 2 saatte ayaklar yaparak aracımıza yükledik ve deprem bölgesine götürerek burda ihtiyaç sahibi depremzedelere dağıttık. Kazanların etrafı delikli olması nedeniyle çevresine daha fazla ısı veriyor bundan dolayı hem depremdezeler hem de kurtarma ekipleri bu soba etrafında ısınma ihtiyaçlarını karşıladılar. Halen deprem bölgesinden talep geliyor ve elimizdeki tüm kazanları sobaya dönüştürerek yollamaya devam ediyoruz.’’ dedi. (Rabia Gül)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FERİDUN YENİ TURNUVASI REKOR KATILIMLA BAŞLIYOR
- 02“Antalya’ya direk uçuşlar başlatılmalı”
- 03VALİ CANALP, İL MÜFTÜSÜ VE KIZILAY ŞUBE BAŞKANINI KABUL ETTİ
- 04BATMAN GİRİŞİNE YENİ BİR PETROL ANITI
- 05GÜLTEPE ADEM, HİZMETE AÇILDI
- 06 BATMAN ÜRETİM VE LOJİSTİK ÜSSÜ OLACAK
- 07Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesinden eğitime katkı
- 08“TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE, EKONOMİK BÜYÜMENİN ÖNÜNÜ AÇACAK”
- 09Başkan Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı
- 10“KARDEŞLİĞİN HARCINA DÖKÜLEN HER EMEK TAKDİR EDİLİR”
- 11REKTÖR DEMİR , HEDEFLERİNİ VE PROJELERİNİ ANLATTI
- 12İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 13TEKİK, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
- 14EĞİTİM SEN, “ÜZÜNTÜ VE ÖFKE İÇERİSİNDEYİZ”
- 15UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
Henüz Yorum yok