Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Uğurca Köyü'ndeki çadırkentte kalan 200'ü aşkın Ezidi aileye yönelik yardım çalışması başlattı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) tarafından ihtiyaçları karşılanan Ezidiler'e yardım çalışması kapsamında gıda ve hijyen paketi dağıtımı yapıldı.
Yardım paketlerini dağıtan Türk Kızılayı Batman Şubesi Başkanı Ali Tezdiğ, bu yardımların devam edeceğini söyledi.
Tezdiğ, şöyle dedi:
"200 kişi yaşıyor burada. Buraya yerleşen Ezidi'lere gıda, hijyen, temizlik gibi ihtiyaçları Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından karşılanmakta. Kış öncesi bunların rahat yaşaması için de çadırların bakımı yapılacak. Altyapı, elektrik, su gibi ihtiyaçlar da giderilecektir. Ülkemizde kaldıkları sürece bunlara ev sahipliği yağacağız."
İhtiyaçları karşılanan Ezidiler, hem AFAD'a hem de Türk Kızılayı'na teşekkür etti.

Batman'daki Ezidilere Gıda ve Hijyen Yardımı
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Türk Kızılayı Batman Şubesi tarafından, Irak'ta terör örgütü DAEŞ saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Uğurca Köyü'ndeki çadırkente yerleşen Ezidi ailelere gıda ve hijyen malzemesi yardımı yapıldı.
Diğer Haberler
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 011 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI
- 02MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU, BATMANLI BÜROKRATLARLA ANKARA’DA BULUŞTU
- 03Batman’da Sert Rüzgâr Etkili Oldu: Ağaç Devrildi, Park Ekipmanları Zarar Gördü
- 0419 Mayıs Mahallesi'nde Park Eksiklikleri Giderilmeyi Bekliyor
- 05Batmanda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
- 06“HEDEF TERÖRSÜZ TÜRKİYE”
- 07“BU ÜLKENİN GERÇEK KAHRAMANLARI, ALIN TERİYLE HAYAT VEREN EMEKÇİLERDİR”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN 1 MAYIS KUTLAMA MESAJI
- 09ŞAHİN “ALIN TERİNİN KARŞILIĞI EKSİKSİZ ÖDENMELİ”
- 10YAMAÇ, “EMEK HER GÜN HATIRLANMALI”
- 11İLUH DERESİ’NDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12Büro Memur-Sen Batman Şubesi’nden Kurum Ziyaretleri
- 13“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 14VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 15OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
Henüz Yorum yok