
Hastalara Erbane ile müzikli terapi
Hastalara Erbane ile müzikli terapi
Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri servisinde yatan hasatlara müzikle terapi veriliyor. Düzenlenen etkinlikler hasta ve hasta yakınları tarafından ilgi görüyor.
Haftanın belli günlerinde hastalara Erbane ile müzik etkinliği düzenleniyor. Sağlığından ötürü yataktan çıkamayan bazı hastalara ise isteği durumunda yanına giderek başucunda ona müzik ziyafeti veriliyor. Servis hemşirelerinin gönüllü olarak verdikleri erbane etkinliği hasta ve hasta yakınlarını mutlu ediyor.
MÜZİK TEDAVİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
Tedavinin bir parçası olan müziğin etkilerine ilişkin hastane Psikologlarından Medine Çatak Kış, “Tedavinin en iyi yollarından biri, en etkili olanı müziktir. Depresyon, stres, sinirlilik, panik atak, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, baş, boyun, bel, kas ve eklem ağrıları, diyabet, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi problemlerin çözümünde yardımcı tedavi olarak kullanılıyor. Müziğin, hastanın aklı ve ruhi güçlerini artırmak için kullanılması lazım. Tedavinin amacı hastalıkla mücadele için cesaret vermek ve hastayı sevdiği insanlarla bir araya getirmektir. İnsanlar kederini sevincini müzikle bildirir. Hasta ve hasta yakınlarımız bundan son derece büyük keyif alıyorlar” dedi. Hasta refakatçisi Ahmet Akman şöyle dedi, “Oğlum hastanede tedavi görüyor. Bende yanında refakatçiyim. Bu tür etkinliklerle yatan hastalar ve refakatçileri kendimizi daha hissediyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 02İL EŞ BAŞKANI TEKİK, HAYATINI KAYBETTİ
- 03DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 04EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 05BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 06VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 07REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 08BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 09HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 10BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 11REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 12Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 13Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 14SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1550 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
Henüz Yorum yok