
Geleceğe Nefes kampanyası
Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında "Geleceğe Nefes" kampanyasıyla saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede aynı anda fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi.
Bu kapsamda Batman’ın Hasankeyf ilçesinde orman alanında 14 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.
İlçede fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe; Vali Hulusi Şahin, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, AK Parti İl Başkanı Akif Gür, kurum müdürleri, oda ve STK başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, ikincisini kutladıkları Milli Ağaçlandırma Gününü Hasankeyf’te idrak ettiklerini söyledi.
Şahin, “Artık her yıl yılın 11’inci ayının 11’inci gününde saat 11.11’de Türkiye’nin tüm illerinde ve ilçelerinde toplanıyoruz ve bir şenlik havasında hazırladığımız fidanları toprakla buluşturuyoruz. Hedefimiz Türkiye çöl olmasın, yeşillensin ve Anadolu’muz yemyeşil bir örtüyle kaplansın. Bu hususta bütün teşkilatımız çok ciddi bir bilinçle çalışıyorlar.” dedi.
“Değişimin eksik kaldığı tek nokta yeşil bir örtüdür”
Etkinliği Hasankeyf’te yapmanın büyük bir öneminin olduğuna işaret eden Şahin, “Bu etkinliği Hasankeyf’te yapmamızın bir önemi var. Çünkü Hasankeyf bir dönüşüm içerisinde ve bu dönüşümün, değişimin eksik kaldığı tek nokta yeşil bir örtüdür. İşte biz milli ağaçlandırma gününde de tam burada bir mesaj veriyoruz. Şehrimizi taşıdık. Yeni evler yaptık, yeni bir şehir kurduk fakat ağaç, yeşil birden olmuyor. Onu da yapacağız. Başladık, çalışıyoruz.” diye konuştu.
“Bir dekarlık ağaçlık alanda tüketilen karbondioksit bir aracın 42 bin kilometrede oluşturduğu karbondioksite eşdeğerdir”
Tüm kurumlarının daha yeşil bir Batman, Hasankeyf için çalıştığını vurgulayan Şahin, “Hedefimiz bugün fidan yarın nefes. Bu çok doğru bir slogan. Çünkü olgun yapraklı bir ağaç bir mevsimde 10 kişinin kullandığı oksijeni üretebiliyor. Bir dekarlık ağaçlık bir alanda tüketilen karbondioksit bir aracın 42 bin kilometrede oluşturduğu karbondioksite eşdeğerdir. Yani ağaç, yeşil insanı yaşatıyor. Bu hususta orman fakiri bir şehirde yaşıyoruz. O yüzden çok çalışmamız lazım ve şehrimizin, özelde de Hasankeyf’in tek eksiği olan yeşil bir örtüye şehirlerimizi, ilçelerimizi kavuşturmamız lazım.” ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından ormanlık alanda katılımcılar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok