Köylüler:
Dün iş makineleri ile köye gelen yüklenici firma yetkililerine durumu izah eden köylüler konuyu yargıya taşıdıklarını bunun için beklemeleri gerektiğini söylediler. Müteahhit firma yetkilileri de Batman Valisi Hulusi Şahin’den konunun görüşülmesi için randevu aldıklarını söylediler.
"100 yıldır buradayız"
Köyde 100 yıldan fazladır yaşadıklarını söyleyen köylülerden Mevlüt Ceviz, "Dedelerimiz, babalarımız burada doğup yaşadılar. Şimdi bizde buradayız. Bizi işgalci konumuna koyup evlerimizi yıkmak istiyorlar. Köyün yıkılıp TOKİ yapılmasının hiçbir izahı yoktur. Yıllar önce yaptığımız evlerde oturuyoruz. İmar Barışından yararlanmışız. Paramızı yatırmışız. Ayrıca konuyu yargıya taşımışız. Yargı sonucunu beklemeden şimdi de gelip evlerimizi yıkmaya çalışıyorlar." dedi.
“Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız?”
Gidecek hiçbir yerlerinin olmadığını vurgulayan Ceviz, “Daha önce de burada cezaevi yapılmak istenmişti. Batman ziyaretlerinde durumu Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmemiz üzerine Cumhurbaşkanımız dönemin valisi Ahmet Deniz'e köyün içinde cezaevi mi olur deyip buraya yapılmak istenen cezaevine izin vermeyip cezaevi Beşiri ilçesinde yapıldı. Şimdide aynı durumla karşı karşıyayız. Bu evler yıkılırsa nerede yaşayacağız? Gidecek hiçbir yerimiz yok ve köyümüzü asla terk etmeyeceğiz. Bunun bir an önce değiştirilip mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 02HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 03BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 04Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 05TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 06Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 07
- 08ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 09AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1011 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 11MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 12BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 13BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 14KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 15MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI




Henüz Yorum yok