Suriyeli selzedelere yardım kampanyası başlatıldı
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Kadın Platformu tarafından ağır şartlar altında ve çaresizlik içinde yaşam mücadelesi veren Türkiye sınırındaki Suriyeli selzedelere battaniye ve hijyen paketi kampanyası yardımı başlatıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Betül Şat, tüm Batmanlıları kampanyaya destek vermeye çağırdı.
Şat, "Müslüman olmanın getirdiği sorumluluk gereği, ağır şartlar altında ve çaresizlik için de yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimizin sıkıntılarına bir nebze çözüm sunabilmek için battaniye ve hijyen paketi kampanyası başlatmış bulunuyoruz. Bir battaniye ve hijyen paketinin ücreti 50 TL'dir. Batman'ın duyarlı halkını kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz. Gelin, bu zorlu şartlarda onlar için bir kez daha harekete geçelim. Yaraları birlikte saralım. Şüphesiz ki iyilikler Allah'ın katında zayi olmaz." dedi.
"Kamplarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriliyor"
Batman İHH Hanım Kollarından yapılan açıklamada ise Hatay Reyhanlı'da bin çocuğa atkı, bere ve çorap yardımında bulunulduğu belirtildi.
Suriyeli mültecilerin yardım beklediği ifade edilen açıklamada, "Uzun yıllardır Suriye'de süregelen savaşta yüzbinlerce kayıp yaşanmış ve savaşın göçe zorladığı kardeşlerimiz sığındıkları her yerde muhtaç duruma düşmüşlerdir. Suriyeli kardeşlerimizle ilgili toplumumuzda ne yazık ki eski duyarlılığımız azalmış bulunmaktadır. Reyhanlı kamplarında yaşayan binlerce Suriyeli kardeşimiz, kışın zor ve çetin şartlarında yaşam mücadelesi vermektedir. Soğuktan korunmak ve kendilerini sıcakta tutmak için en basit eşyalardan bile mahrum durumdalar. Bu duyarlılığı tekrar arttırmak için gerçekleştirdiğimiz atkı-bere projesi ile Reyhanlı'da bulunan kamplara gidip kamplarda bulunan ihtiyaç sahiplerine yaklaşık bin adet atkı-bere yardımında bulunduk. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen sel felaketi nedeniyle kamplarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz zor durumda kalmışlardır." denildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN PETROLSPOR’A GÜÇLÜ DESTEK
- 03İş İnsanı Ferdi Kurt’tan Petrolspor tribünlerine 500 bayrak desteği
- 04TÜZÜN'DEN PETROLSPOR'A DESTEK ÇAĞRISI
- 05BASKİ’DEN YOĞUN MESAİ
- 06TPAO PETROLSPOR MİNDERDE FIRTINA GİBİ!
- 07İLUH DERESİ’NDEKİ KİRLİLİĞE TEPKİ; “SUSMAK ÇÖZÜM DEĞİL”
- 08KAYAPINAR’A 917 MİLYON TL’LİK ENERJİ YATIRIMI
- 09400 DÖNÜMLÜK MEYVE FİDANLIĞI KURULACAK
- 10Batman’da 1005 Ağaçlık Yeşil Koridor
- 11KAYMAKAM ÖZTAŞ’A VEDA YEMEĞİ
- 12“ALTYAPI SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
- 1313 MADALYA İLE ZİRVEDE!
- 14BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 15YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE




Henüz Yorum yok