
Bakan Özhaseki’ye yeni OSB’yi sordu
Milletvekili Oduncu, Bakan Özhaseki’ye yeni OSB’yi sordu
Batman DEM Partisi Milletvekili Zeynep Oduncu, TBMM’ye verdiği soru önergesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye Batman Çayı havzasına yapılacağı duyurulan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesi ilgili soru önergesinde bulundu.
Milletvekili Oduncu, Bakanı Mehmet Özhaseki’nin cevaplandırmak istediği önergede şu ifadeleri kullandı: “6 Aralık 2022’de kayyım atanarak el konulan Batman Belediyesi tarafından alınan kararla Balpınar (Girêsîra) Beldesi, Karpuzlu (Selivê) Köyü, İkiztepe (Girbereşk) Mahallesi ve Batman Çayı’nı da içine alacak şekilde geniş bir alan imara açılmış ve Batman Çayı kenarında Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması kararlaştırılmıştır.
TMOBB Batman İKK ve ekolojistlerin değerlendirmesine göre yapılması planlanan OSB sebebiyle temiz içme sularına karışacak en ufak bir sızıntı Batman halkının temiz su ihtiyacını direkt etkileyecektir. Dönemsel yağışlarla debisi artan ve bu artıştan ciddi anlamda etkilenen bir dere yatağı özelliği gösteren Batman Çayının akış yönü yağışlar sebebiyle yıldan yıla değişmektedir. Bu bağlamda Organize Sanayi Bölgesi yapmak için mera alanları yerine Batman Çayı kıyısının tercih edilme gerekçesi nedir? Yapılması planlanan proje için Batman’daki STK’lar ve çevre derneklerinin görüş ve önerileri alınmış mıdır? Batman’da çevre örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının itirazlarına rağmen yapılmak istenen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine onay verecek misiniz? Hayata geçirilmesi durumunda söz konusu projenin bölgede yaşayan yurttaşlar ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri göz önünde bulundurulmuş mudur? Projenin yaratabileceği tahribata karşı alınmış bir önlem var mıdır? Bir kentte Organize Sanayi bölgesinin yapılacağı alan hangi usul ve esaslara göre belirlenmektedir? Alan belirlenirken hangi bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar, meslek odaları ile demokratik kitle örgütlerinin görüşlerine başvurulmaktadır?”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01YAŞAR KEMAL KENT ORMANI’NA SAHİP ÇIKALIM!
- 02Batman Valiliği Proje Ofisi’nden yenilikçi tarım girişimine destek
- 03BATMAN VALİLİĞİ’NDEN STRATEJİK HAMLE
- 04BELEDİYEDEN TAPU HİSSE ORTAKLARINA ÖZEL ÇAĞRI
- 05MEMUR-SEN’DEN TOPLU SÖZLEŞME ÖNCESİ UYARI
- 06EĞİTİMDE YENİ VİZYON: "MESLEKİ TEKNİK ORTAOKULLAR" MODELİNE VURGU
- 07Ekmen, “Komisyonun gündemi herkes için adalet ve demokrasi olmalı”
- 08“YAŞANABİLİR BİR KENT İÇİN ORMANLAR ŞART”
- 09FEN İŞLERİ EKİPLERİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
- 10DOLANDIRICILIK AĞI ÇÖKERTİLDİ
- 1142 KİLOMETRELİK GÜZERGAHTA TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 12600 METRELİK BSK ASFALT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 13Kuzeybatı Çevre Yolu’na Erdoğan İsmi Verildi
- 1498 SEYAHAT SEVER AĞIRLANDI
- 15GENÇLİĞİN YÜZME KURSLARINA 5 BİN BAŞVURU
Henüz Yorum yok