
KARIN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN
“KARIN AĞRILARINI HAFİFE ALMAYIN, FITIKLAR KALICI HASARA YOL AÇABİLİR”
Özel Batman Yaşam Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba ,toplumda sık görülen fıtık hastalığı hakkında uyarılarda bulunarak, "Fıtıklar, toplumda sık görülen ancak genellikle geç fark edilen bir sağlık sorunudur. Özellikle kasık, göbek ve ameliyat kesisi bölgelerinde görülebilen bu durum, iç organların zayıf noktalardan dışarı doğru sarkmasıyla oluşur" dedi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba, fıtıkların yalnızca ağrı ile sınırlı kalmadığını, tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini düşüren ve ciddi komplikasyonlara yol açabilen bir tabloya dönüşebileceğini belirtti. “Fıtıklar zamanla büyüyebilir, içerideki organları sıkıştırabilir. Bu da acil cerrahi gerektiren, hatta hayati tehlike oluşturabilecek bir duruma neden olabilir” diye konuştu.
Op. Dr. Kuba, özellikle kasık ve göbek fıtıklarının erkeklerde ve fazla kilolu bireylerde daha sık görüldüğünü, ağır kaldırmak, kronik öksürük ya da kabızlık gibi zorlayıcı durumların fıtık gelişimini kolaylaştırdığını ifade etti. Tedavide altın standardın cerrahi olduğunu vurgulayan Kuba, şöyle devam etti : “Fıtığın kendiliğinden iyileşmesi mümkün değildir. Günümüzde uyguladığımız modern yöntemlerle hastalar kısa sürede iyileşmekte ve günlük yaşamlarına dönebilmektedir.”
Son olarak, karın bölgesinde şişlik, gerginlik ve ağrı hisseden kişilerin vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurmaları gerektiğini söyleyen Kuba, erken teşhisin önemine dikkat çekti.
İletişim için:
Op. Dr. Mehmet Cemil Kuba-Özel Batman Yaşam Hastanesi
05057061372-op.dr.mehmetcemilkuba
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 02AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
- 03RECEBANLILAR DERNEĞİ'NDEN SICAK MESAJ
- 04ÇİFTÇİ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 05İHD, 695.eylemini yaptı
- 06Batman’da yola dökülen madeni yağ ulaşımı aksattı
- 07Gercüş’te Orman Yangınına Müdahale Ediliyor
- 08BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 09ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 108 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 11HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 12TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 13HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 14BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 15BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
Henüz Yorum yok