Batman’da Siyer-i Nebi bilgi yarışması finali yapıldı
Batman merkezde eğitim veren liseler arasında düzenlenen ‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’ finali Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda yapıldı.
‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’ finaline Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Şube Müdürü Abdurrahman Kardaş, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Siyer-i Nebi Bilgi yarışması Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Kurtaran konuşmasında “Yarışmaya katılan tüm öğrenciler bizim gönlümüzün birincisidir.” dedi.
“Hz. Muhammed Müslümanlar için tek örnek ve tek önderdir”
Kurtaran, “Hz. Peygamberin hayatını bize anlatan Siyer-i Nebi dersini seçmeli olmasına rağmen vatandaşlarımızın çok rağbet göstermesi hepimizi memnun ediyor. Batman Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Değerler Eğitimi Komisyonu tarafından geleneksel hale getirdiği Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması siz gençler tarafından da çok rağbet görüyor. Tabi ki bu sadece bilgi yarışması değildir. Hz. Peygamberi bilmek, Hz. Peygamberin hayatını örnek almaktır. Çünkü O, Müslümanlar için tek örnek ve tek önderdir. O, en yüksek ahlak üzerine yaratılan Allah’ın en sevgili kuludur. İşte bu nedenle O bizim için örnek alınacak yegâne insandır. Gruplarında birinci olarak final yarışmasına gelen tüm öğrencilerimiz bizim için birincidir, şimdiden hepinize başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Kurtaran’ın konuşmasının ardından, yarışmanın kuralları hakkında bilgi verildi. Bölge birincilerinin katıldığı final yarışması yapıldı. Oldukça heyecanlı geçen yarışma sonrası, Batman Anadolu Lisesi birinci olurken, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi İkinci, Batman Merkez Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi üçüncü, Fen Lisesi dördüncü ve Raman Anadolu Lisesi beşinci oldu.
Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 02İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 03PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 04BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 05AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 06KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 07BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 08Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 09EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 10BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 11HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 12“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 13“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 14BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 15BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ




Henüz Yorum yok