
SANAYİ ALANLARI DSİ YETKİLİLERİYLE MASAYA YATIRILDI
Batman Çayı Kenarına Yapılacak Sanayi Alanları DSİ Yetkilileriyle Masaya Yatırıldı.
Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında DSİ Genel Müdür Yardımcısı Cengizhan Kılıçaslan ve DSİ yetkililerinin katılımıyla yapılan toplantıda; Batman Çayı’nın kenarında yapılması hedeflenen serak kentler, sanayi alanları ile Samanyolu köyünde yapılacak Tekstil Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.
Toplantıda; Vali Canalp, Batman Çayı’nın her iki yakasında atıl durumda bulunan arazilerin ekonomiye kazandırılması için yapılacak sanayi alanlarının son durumu ile İlimiz Samanyolu köyü ve İkiztepe köyü sınırlarında yapılacak Sanayi Bölgeleriyle ilgili görüşmeler yapıldı. İlimizin sel riskini ortadan kaldırmak amacıyla şehri çevreleyecek şekilde yapılacak kuşaklama projesi ile ilgili DSİ yetkilileri ile görüş alışverişinde bulundu.
KUŞAKLAMA PROJESİYLE İLİMİZİN KARŞI KARŞIYA KALDIĞI SEL RİSKİ ORTADAN KALKACAK
Batman’ın güneyinde bulunan dere yatakları ile İluh Deresi’nin sel riskini engellemek ve Batman’a zarar vermesini ortadan kaldırmak için kuşaklama kanalı projelerin tamamlanma aşamasına gelindiğini belirten DSİ yetkilileri, yeni imar planının düzenlenmesinin ardından Batman Belediyesi tarafından DSİ’ye yer tesliminin yapılması ile çalışmalara başlanılacağı ifade edildi.
Yapılacak kuşaklama projesinin tamamlanmasıyla birlikte ilimizde sel riski olan bölgelerin taşkın yapma ve yerleşim yerlerine zarar vermesinin önüne geçileceği belirtildi.
Toplantıya; DSİ Taşkın Kontrol Daire Başkan Yrd. Mehmet Kaya, DSİ Etüt ve Planlama Şube Müdürü Esra Ertürk, DSİ 10. Bölge Müdür Yrd. İhsan Dengiz, DSİ 10. Bölge Taşkın Koruma Şube Müdürü Cihad Aktar, DSİ 10. Bölge Etüt Planlama ve Havza Şube Müdürü Mustafa Aslan ve DSİ 103. Şube Müdürü Turan Keleş’in katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 02DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 03Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 04“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 05ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 06ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 073 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 08BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 09YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 10SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 11Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 123 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 13PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 14KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 15ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
Henüz Yorum yok