
Batman’da Dil ve Konuşma Terapisti göreve başladı
Dil ve Konuşma Terapisti Berruj Çiftçi Batman Bölge Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.
Batman Bölge Devlet Hastanesine atanan Dil ve Konuşma Terapisti göreve başladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapistliği Bölümünden lisans eğitimini tamamlayan Dil ve Konuşma Terapisti Berruj Çiftçi Batman Bölge Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.
Dil ve Konuşma polikliniğinde verilen hizmetlere ilişkin bilgi veren Berruj Çiftçi, “Dil ve konuşma terapisti bebeklik döneminden yaşlılık dönemine kadar yaşanan; artikülasyon (yarık dudak-damak veya işlevsel gelişim geriliği) ve fonolojik bozukluk dediğimiz tüm konuşma sesi bozukluklarının (çocuğun ‘şeker’ yerine ‘tetey’ demesi gibi). Kekemelik ve diğer akıcı konuşma bozukluklarının, genellikle ses kısıklığı şikayeti ile başvuran ses bozukluklarının, gelişimsel dönemde yaşanan gecikmiş dil ve özgül dil bozukluklarının (çocuğun 2-3 yaşında olmasına rağmen konuşamaması). Yutma bozukluklarının, afazi (inme sonrası dil ve konuşma becerilerinin kaybı) ve diğer nörolojik kökenli dil ve konuşma bozukluklarının önlenmesi ayırıcı tanı ve rehabilitasyonun yapılması gibi işlevleri yerine getirmektedir.” dedi.
Çiftçi, “Dil ve konuşma terapistine başvurmak isteyen hastaların öncelikle çocuk psikiyatri, nöroloji ve ya kulak burun boğaz polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir. Bu polikliniklerde değerlendirilen hastalar ihtiyaçları doğrultusunda ilgili hekim tarafından dil ve konuşma terapistine yönlendirilecektir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 02Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 03Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 049 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 05Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 06Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 07Can Dostlarımız Güven İçinde
- 08KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 09UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 10KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
- 11“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
- 12Güney Çevre Yolunda kapsamlı temizlik operasyonu
- 13HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 14TARİHİ GÜZERGÂHLARDA YOL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 15DEVA Partisi Batman’ın ulaşım ve sağlık sorunlarını gündeme taşıdı
Henüz Yorum yok