
“Batman’da umutsuzluk büyüyor”
Kentte artan intihar vakalarına dikkat çeken DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Meclis’e yaptıkları çağrıların karşılıksız kaldığını belirtti.
Batman’da genç nüfus arasında artış gösteren intihar vakalarına bir yenisi daha eklendi. Kentte bir genç daha yaşamına son verirken, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Batman’da artan intihar vakalarının araştırılması gerektiğini vurguladığını hatırlatan Oduncu, “Gençlerimize sahip çıkılsın dedik, ama yine sessizlikle karşılaştık” ifadelerini kullandı.
“10 YILDA 258 KİŞİ YAŞAMINA SON VERDİ”
2024 yılı içinde Batman’da 42 intihar vakasının yaşandığını belirten Oduncu, son 10 yılda ise en az 258 kişinin yaşamına son verdiğini aktardı. Gençlerin gelecekten umutsuz olduğunu ifade eden Oduncu, kadınların güvende olmadığını, ailelerin ekonomik yük altında ezildiğini ve sosyal desteğin yetersiz kaldığını dile getirdi. İktidarın bu tabloyu görmezden geldiğini söyleyen Zeynep Oduncu, “Görürlerse, halkı yalnızlaştıran ve yoksulluğa mahkûm eden düzenle yüzleşmek zorunda kalacaklar. Ama onlarda bu cesaret yok. Biz susmayacağız! Bu topraklarda gençler karanlığa mahkûm edilmesin diye susmayacağız. Bu düzen değişene, bu utanç sona erene kadar susmayacağız!” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 02Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 039 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 04Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 05Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 06Can Dostlarımız Güven İçinde
- 07KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 08UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 09KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
- 10“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
- 11Güney Çevre Yolunda kapsamlı temizlik operasyonu
- 12HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 13TARİHİ GÜZERGÂHLARDA YOL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 14DEVA Partisi Batman’ın ulaşım ve sağlık sorunlarını gündeme taşıdı
- 15Belediye şoförlerine trafik eğitimi
Henüz Yorum yok