TRAFİK AKIŞI DRONELERLE YÖNETİLİYOR
Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, şehirdeki trafik akışını daha verimli hale getirmek amacıyla kentte üç ayrı noktada sinyalize edilmiş kavşaklardaki araç ve yaya sirkülasyonunu tespit etmek için drone çekimleri gerçekleştirdi.
Batman’da yaya ve araç trafiğini rahatlatmak, daha güvenli, hızlı bir ulaşım imkânı sağlamak amacıyla Barış Bulvarı ve Ahmet Arif Bulvarı’nın kesiştiği PTT Kavşağı, Özgürlük Bulvarı ve Milli Egemenlik Caddesinin kesiştiği Hemzemin Geçit Kavşağı ile Özgürlük Bulvarı Tüpraş Kavşağı’nda drone teknolojisini kullanamaya başladı. Batman Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü'nün yeni uygulamasıyla kullanılmasıyla, yüksek doğrulukta ve geniş açılı veriler elde ederek, kavşaklardaki trafiğin daha etkin bir şekilde yönetilmesi hedeflendiği belirtildi. Ulaşım Müdürlüğü Drone ile kavşaklardaki trafik yoğunluğunu izlendiği, gözlemler doğrultusunda elde edilen verilere uygun olarak sinyal süreleri yeniden düzenleyerek sürücü ve yayalara daha güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşım imkânı sunulduğunu ifade etti. Bu yeni proje sayesinde özellikle günün belli saatlerinde tespit ettiğimiz bu üç kavşakta artan trafik yoğunluğu ve sıkışıklığını şu anda en aza indirerek trafik güvenliği ve akışkanlığını sağlandığını belirten ulaşım müdürlüğü, Pilot bölge olarak seçilen bu üç kavşakta başlatılan uygulamanın ileride ihtiyaç duyulan bütün kavşaklarda da hayata geçirme gibi bir hedefleri olduğunu dile getirdi.
Ulaşım Müdürlüğü, bu uygulamanın sadece zaman tasarrufu sağlamadığını, aynı zamanda yakıt tüketimini ve emisyon oranlarını da azaltarak çevresel fayda sağladığını belirtti.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR
- 02GENÇLER İÇİN FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
- 03TARIM VE İÇME SUYUNDA BÜYÜK HAMLE
- 0415 YIL ÜZERİ CEZALI 2 FİRARİ YAKALANDI
- 05MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 06 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 07EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 08Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 09Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 10Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 11Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 12BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 13BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 14EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 15ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER




Henüz Yorum yok