
GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri, etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından hijyenik koşullarda yapılmasının sağlanması ve bu dönemde kıyma makinesi, bıçaklar vb. gibi kullanılan tüm alet ve ekipmanların temizliği, dezenfeksiyonu ve depolanmasına yönelik olarak et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren işletmelerde denetimler arttırıldığı bildirildi.
Açıklamada; “Ayrıca İl genelinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinden 2023 yılı İl Gıda Numune alma planı ve Bakanlık Numune alma programı kapsamında numuneler alınmakta ve analizlerinin yapılması amacıyla gıda kontrol laboratuvarlarına gönderilmektedir.” denildi.
“Şikayetlerinizi Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz."
Tuketicilerin aldıkları ürünlerde daha hassas ve dikkatli olmalarını isteyen Gıda ve Yem Şube Müdürü Sedat Coşkun, vatandaşların gıdalar ile ilgili şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattına bildirmelerini istedi.
Coşkun; "Kurban Bayramının hemen öncesinde özellikle tüketimi artacak olan et ve et ürünlerinin satışa sunulduğu işletmelerde denetimlere ağırlık vermekteyiz. Ancak tüketicilerin de satın aldıkları gıdalar ile ilgili olarak daha hassas ve dikkatli olmalarını, gerekli durumlarda gıda ile ilgili tüm ihbar ve şikayetlerini Alo 174 Gıda İhbar Hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz." (Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 02Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 039 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 04Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 05Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 06Can Dostlarımız Güven İçinde
- 07KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 08UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 09KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
- 10“ÖĞRETMENSİZ, KİTAPSIZ EĞİTİM OLMAZ”
- 11Güney Çevre Yolunda kapsamlı temizlik operasyonu
- 12HÜDA PAR GENÇLİK KOLLARI’NDA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 13TARİHİ GÜZERGÂHLARDA YOL ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
- 14DEVA Partisi Batman’ın ulaşım ve sağlık sorunlarını gündeme taşıdı
- 15Belediye şoförlerine trafik eğitimi
Henüz Yorum yok