
“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin kamu emekçilerine ve emeklilere yönelik toplu sözleşme teklifine tepki göstermek amacıyla Türkiye genelinde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Batman’da da KESK Şubeler Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklamasında, kamu emekçileri “Kapı kulu değil, emekçiyiz. Sefalet-yoksulluk-güvencesizlik teklifine karşı G(Ö)revdeyiz” mesajı verdi.
KESK tarafından yapılan açıklamada, hükümetin kamu hizmetlerini yıllardır sermayeye devrettiği, eğitimden sağlığa kadar pek çok alanda kamusal hizmetin paralı hale getirildiği vurgulandı. Kamu binalarının ticarethaneye, vatandaşların müşteriye dönüştürüldüğü belirtilen açıklamada “Hükümet yandaş sermayeye vergi afları ve teşvikler sunarken, kamu emekçilerine sefalet dayatıyor. Bu modelin bedelini yoksullaşarak hepimiz ödüyoruz” denildi.
Toplu sözleşme sürecinde hükümetin sunduğu teklife sert tepki gösterilen açıklamada, 4 milyon kamu emekçisi ve 2,5 milyon emeklinin görmezden gelindiği ifade edildi. “Hükümet, aileleriyle birlikte 25 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklif etmiştir. Bu kabul edilemez” denilen açıklamada, müzakere değil mücadele çağrısı yapıldı.
KESK Batman Şubeler Platformu’nun açıklamasında “Bizleri yok sayan bu teklife karşı bugün üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam edeceğiz. İnsanca yaşamaya yetecek ücret, güvenceli istihdam, güvenli gelecek, halktan yana bir kamu hizmeti ve gerçek bir toplu pazarlık sistemi için omuz omuza mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 02BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 03ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 04“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 05BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 06HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 07EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 08YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 10VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 11BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 12AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 14BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 15KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
Henüz Yorum yok