
“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, Tüpraş Batman Rafinerisi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, toplu iş sözleşmesi sürecindeki düşük ücret teklifine sert tepki gösterdi.
Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Lokman Akkuş, teklifin çalışanları ciddiye almayan bir anlayışın ürünü olduğunu söyledi.

Sendika, sabah işe 2 saat geç gitme eyleminin 4. gününde olduklarını hatırlatarak, bu sürecin sadece bir maaş pazarlığı değil; emeğe, alın terine ve adalete saygı mücadelesi olduğunu vurguladı. Tüpraş’ın milyarlarca lira kazanç sağladığını belirten Başkan Akkuş, bu başarının arkasında ağır ve tehlikeli koşullarda çalışan binlerce işçinin emeği olduğunu söyledi. “Yangın riski, patlama tehlikesi ve kimyasal maddelere rağmen çalışanlar bu ülkenin enerji damarlarını ayakta tutuyor” dedi.
“GERÇEKÇİ VE ONURLU TEKLİF BEKLİYORUZ”
İşverenin sunduğu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Akkuş, talepler karşılanana kadar eylemlerin süreceğini ve gerekiyorsa yeni adımlar atılacağını belirtti. Tüpraş yönetimine çağrıda bulunarak “Çalışanınıza hak ettiğini verin” dedi. Açıklamanın sonunda, mücadelelerinin yalnızca Tüpraş işçisinin değil, emeğin ve adaletin mücadelesi olduğunu vurgulayan Akkuş, “Sonuna kadar direneceğiz” mesajını verdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AĞAÇLARDA FORM BUDAMASI
- 02‘SİVİL TOPLUM’UN YENİ MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 03BATMAN’DA ASAYİŞ OLAYLARINDA %30 AZALMA
- 04HASANKEYF’TE YAŞLILAR GÜNÜ ZİYARETİ
- 05"SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ"
- 06BATMAN’DA KURUMSAL İLETİŞİM GÜÇLENİYOR
- 07UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 11 KİŞİ TUTUKLANDI
- 08Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 09BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 10Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 11İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 12MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 13YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 14DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 15BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
Henüz Yorum yok