
DİKTEPE YOLUNU İNCELEDİLER
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte Batman-Diyarbakır Karayolu’nun Diktepe ile Yeniköy mezrası arasında yapımı devam eden 8 kilometrelik yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.
İnceleme sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ekrem Canalp, söz konusu güzergâhın Batman’ı Diyarbakır’a bağlayan ana arter olduğuna dikkat çekerek “Bu yolda üç yıl önce başlayan çalışmalar, yüklenici firmanın işi tamamlayamaması nedeniyle yeniden ihale edilmek zorunda kaldı. Bu süreçte belli gecikmeler yaşandı. Ancak köprü inşaatı da dâhil olmak üzere çalışmalar önemli bir aşamaya geldi. İnşallah eylül ayı itibarıyla köprümüzü hizmete açılacak” dedi.
“EYLÜL AYINDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILACAK”
Diyarbakır-Batman yolunun devamı niteliğinde ve birinci çevre yolunun en önemli etabı olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın 18 Eylül’de açılacağını duyuran Vali Canalp “Bulvarın trafiğe açılmasıyla birlikte, Batman’ın Diyarbakır girişindeki trafik yükü azalacak. Aynı zamanda şehir merkezinde de önemli bir rahatlama sağlanacak. Biz çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bu bulvarın ardından önümüzdeki yıl OSB yolu ve Hasankeyf yolu da hizmete girecek. Sonrasında Batman için ikinci çevre yolu projesi başlayacak. Bu yol, Batman Çayı’nın diğer yakasından geçerek şehri kuzeyden kat edecek. Böylece Batman’ın 50 yıllık perspektifte dahi trafik sorunu yaşamamasını hedefliyoruz” dedi.
YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
İnceleme sırasında projeye ilişkin bilgi veren Karayolları 9. Bölge Müdürü İlker Travaç; Diktepe yolunun köprünün de yer aldığı 2 kilometrelik kısmının eylül ayında, 8 kilometrelik yolun tamamı ise yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok