
Doğalgaz odun satıcılarını vurdu
Eskiden yoğun talep nedeniyle siparişlere yetişemeyen odun satıcıları, şimdilerde ise işlerinin azalmasıyla günün birçoğunu oturarak geçiriyor. Batman'da son yıllarda doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, odun satışlarını azalttı.
Batman'a doğalgaz gelmeden önce yılda bin ton odun satan oduncu esnafı, doğalgaz geldikten sonra ise yılda ancak 200 ton odun satabiliyor.
Batman'da Bayındır Mahallesinde bulunan oduncular sitesinde yaklaşık 30 esnaf bulunurken, odun işinde çalışan işçi sayısı ise 150 kişi. Mardin ve Siirt başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden, Batman Oduncular Sitesi'ne getirilen odunların büyük bölümü, satışların azalması sebebiyle elde kalıyor.
Doğalgazın şehrin tamamına yayılmasıyla birlikte işlerinin bitebileceğini belirten Oduncular Sitesi esnafı Celal Gökalp, her yıl ortalama 200 ton satış yaptıklarını, bu yıl hem doğalgaz hem de mevsimin iyi geçmesi nedeniyle satışlarının yarı yarıya düştüğünü ifade etti.
Gökalp, "Her yıl bu mevsimde stoklardaki odunlar tükenirdi. Fakat bu yıl havaların iyi geçmesi nedeniyle stoklardaki odunların tükenmesini bırakın, yaz mevsiminde getirdiğimiz odunlar bile elde kaldı. Daha önce yılda bin ton odun satıyorduk, şimdi ise 200 ton odun satıyoruz. 35 yıldır bu mesleği yapıyorum. Doğalgaz kullanımı satışlarımızı etkiledi." dedi.
Odun almak isteyen vatandaşlara seslenen Gökalp, "Odunlarımız meşe odunlarıdır. Eğer müşteri odun almak istese, odun almanın tam zamanıdır. Bir ay sonra odun almak isteyen sıkıntı yaşayacak. Odunlar yaş oldukları için sobada yanmayacak. Şimdi odunlar kurudur. Tavsiyemiz bugünlerde gelip odunlarını alsınlar. Kışa girdiğimiz zaman odunlar gelmezse o zaman odun fiyatları yükselecek." diye konuştu.
Daha önceleri balta ile odun kestiklerini, bunun için çok zorlandıklarını ve günde sadece bir ton odun kesebildiklerini belirten odun kırıcı Nezir Kaya, yeni çıkan aletler sayesinde günde 3-4 ton odun kesebildiklerini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 02ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 03“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 04BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 05HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 06EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 07YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 08SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 09VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 10BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 11AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 13BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 14KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 15EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
Henüz Yorum yok