
Kanserde erken tanı çok önemlidir
İl Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Hulusi Şahin’in eşi Gönül Elçileri Batman Temsilcisi Ebru Şahin, Vali Yardımcısı Tuğba Polat, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, sağlık çalışanları ve kadınlar katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Uğur Karabat, Batman’da kanser taramalarına yönelik yapılan çalışmalara ilişkin genel bir bilgilendirmede bulundu.
Karabat, Gezici Mobil Tarama aracının yanı sıra KETEM ve Aile Hekimlerince ücretsiz olarak halka yönelik kanser taramalarının (meme, serviks, kolon kanseri) yapılmakta olduğunu söyledi.
Ardından Vali Yardımcısı Tuğba Polat bir konuşma yaparak, erken tanının önemine dikkat çekti. Polat, ücretsiz olarak verilen sağlık hizmetinden kadınların faydalanmasını istediklerini söyledi.
Meme kanseri olan Ebe Burcu Karamut da konferansta kanserle mücadelesinden kesitler paylaştı.
Daha sonra konferansta bir konuşma yapan Gönül Elçileri Batman Temsilcisi Ebru Şahin, yüzyılın en kötü hastalıklarından bir tanesinin kanser olduğuna işaret etti.
Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu sebeple kadınlar için yapabileceğimiz en güzel ve etkili proje kanser taramalarıdır. Sağlık Bakanlığı bu konuda ülkemizin her tarafından çok önemli çalışmalar yürütmektedir. İlimizde meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanserleri için tarama programları yürütülmektedir. Sağlık kurumlarımızda halkımıza yönelik yürütülen kanser taramaları ağrısız, kısa süreli ve tamamen zararsız yöntemlerle gerçekleştirilmektedir. Kanserde erken tanı önem taşımaktadır. Önce Biz kadınlar sağlıklı olacağız ki, gelecek nesillerimiz ve Türkiye sağlıklı olsun. Sizleri öncelikle kendiniz ve sevdikleriniz için 10 dakikanızı ayırıp bu taramaları yaptırmaya davet ediyoruz.”
Konferansa davet edilen Dr. Öğretim Üyesi Elif Okşan Çalıkoğlu ise; Kanser ve kanserde erken tanı, kanser türleri, kanserden korunmanın yolları, kadınlarda ve erkeklerde sıklıkla görülen kanser türleri, tedavi süreci gibi konu başlıkları ile ilgi detaylı bir sunum paylaştı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok