
İHSAN TAŞ: "SANAT SUSARSA, VİCDAN DA SUSAR"
“KADINA ŞİDDET’TE İTALYA MODELİ ÖRNEK ALINMALI”
Sadece sinemadaki başarılarıyla değil, toplumsal konulara duyarlılığıyla da adından sıkça söz ettiren başarılı yapımcı ve yönetmen İhsan Taş, özellikle son yıllarda korkutucu boyutlara ulaşan kadına yönelik şiddet konusuna sessiz kalmayarak, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
“KADINA ŞİDDET’TE İTALYA MODELİ ÖRNEK ALINMALI BENCE”
Toplumun temelini oluşturan kadınların her geçen gün daha fazla şiddete maruz kaldığını dile getiren Taş, "Sadece haber bültenlerinde izleyip üzülmekle bu sorun çözülmez. Artık birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyor. Ve bu sadece bireysel değil, sistemsel bir mücadele olmalı" ifadelerini kullandı.
Taş, çözüm önerisi olarak İtalya’nın kadına şiddetle mücadele modeline dikkat çekerek, şunları söyledi: “İtalya’da bir kadına şiddet uygulayan kişi, sadece cezai yaptırımlarla değil; toplumsal bir dışlanma ile de karşılaşıyor. Devlet, medya, eğitim sistemi ve halk bu konuda tek yürek olmuş durumda. Bizde ise çoğu zaman cezalar yetersiz kalıyor. Oysa kadın, hayatın merkezidir; anne, eş, evlat ve toplumun vicdanıdır. Kadın varsa hayat var.”
Sanatın sadece eğlence değil, aynı zamanda toplumu iyileştirme gücüne sahip olduğunu vurgulayan İhsan Taş, bu hassas konuda duyarlı olunması çağrısında bulunarak, özellikle medya mensuplarına ve sanatçılara da büyük görevler düştüğünü belirtti. “Toplumsal sorunlara kulak tıkayan sanat, gerçek sanat değildir. Çünkü “Sanat susarsa vicdan da susar!” diyerek, her zaman mağdurun ve doğrunun yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.
.jpeg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEKSTİL FUARINA YOĞUN İLGİ
- 02GENEL BAŞKAN ÇELEBİ’DEN VALİ CANALP’A ZİYARET
- 03ESNAF 7 BİN 200 GÜNDE EMEKLİ OLMAK İSTİYOR
- 04DEVA’lı Ekmen’den Bakan Kurum’a Depozito Sistemi ve Ambalaj Atıkları Sorusu
- 05İşitme Engelliler Spor Kulübünden Anlamlı Ziyaret
- 06ARANAN 2 ŞAHIS YAKALANDI
- 07Minik Yüreklerden Gazze’ye Merhamet Köprüsü
- 08Batman’ın En Büyük Dijital Baskı Atölyesi Hizmete Açıldı
- 09MEZARLIKLARA MEVSİMSEL BAKIM
- 10İLUH BULVARI’NIN AÇILIŞINI BAKAN ŞİMŞEK GERÇEKLEŞTİRDİ
- 11PETROLSPOR DURUDURULAMIYOR
- 12İŞYERLERİNE KAÇAKÇILIK BASKINI!
- 13“Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor”
- 14BATMAN'DA ANAVATAN PARTİSİ RÜZGARI : ÇELEBİ BATMANLILARLA BULUŞTU
- 15ŞEHİR TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK BULVAR HİZMETE GİRDİ
Henüz Yorum yok