
Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de
Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de
Aylardır Batman’daki hiçbir hastanede Onkoloji ve Nefroloji uzmanı bulunmamasına ilişkin, Batman Milletvekili Feleknas Uca, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Milletkvekili Uca’nın meclise taşıdığı soru önergesi şöyle “Bütün hastanelerde bulunması elzem olan böbrek ve kanser hastalıklarını konu alan hekimlik dalı Nefroloji ve Onkoloji alanında bölüm uzmanları başta 356 yatak kapasiteli Batman Bölge Devlet Hastanesi olmak üzere Batman’da bulunan 6 hastanenin hiçbirinde bulunmamaktadır. Nefroloji uzmanı iki ay, Onkoloji ise dört aydır yok. Nefroloji ve Onkoloji uzmanlarının, 600 bin nüfusa sahip Batman’daki hastanelerde bulunmaması, oradaki vatandaşların sağlık hakkından tam olarak yararlanmasını engellemektedir.
6 HASTANEDE NEFROLOJİ VE ONKOLOJİ DOKTORU YOK
Bölge halkı, böbrek ve kanser gibi acil tedavi gerektiren ve hayati öneme sahip bu hastalıkların tedavisi için Batman’a yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta olan Diyarbakır başta olmak üzere civar illere gitmek zorunda kalmakta, dolayısıyla hastalar, hayati tehlike ile karşı karşıya kalmaktadır. Basına yansıyan bilgilere göre; nüfus bakımından Batman’dan daha küçük olan il ve ilçelerde sağlık alanında eksiklikler giderilirken, Batman’da bazı bölümlerde yaşanılan doktor eksikliği birçok hastayı mağdur etmektedir. Ancak, herkesin mümkün olan en yüksek seviyede fiziksel ve ruhsal sağlık standartlarına sahip olma hakkı, Anayasa’nın 56. Maddesinde ve Türkiye’nin bağlı olduğu uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel haklardan ve devletin ödevlerinden biridir.
Etiketler : #BATMAN Nefroloji ve Onkoloji sorunu TBMM’de
,
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 02Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 03“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 04ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 05ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 063 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 07BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 08YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 09SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 10Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 113 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 12PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 13KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 14ŞÖHRET OLMAK MI, OYUNCU OLMAK MI?
- 15BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
Henüz Yorum yok