Batman’da avukatlar darbe girişimini kınadı
BATMAN /2016-07-18 12:25:29
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Batman Şubesi üyesi avukatlar, 15 Temmuz'da ordu içerisindeki bir grup subay tarafından başlatılan darbe girişimi yaptıkları basın açıklamasıyla kınadı.
Adliye önünde yapılan basın açıklamasını Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Batman Şube Başkanı Av. Aladdin İraz okudu.
Darbeler döneminin açılmamak üzere kapandığını söyleyen İraz, “15 Temmuz Cuma günü milletin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımız, mevcut siyasi hükümet, sivil irade ve demokrasiye teşebbüs eden TSK içinde yuvalanmış meczupların hareketi milletimizin sağduyusu ile boşa çıkarılmıştır. Demokrasiyi değerleri etrafında ortaklaşan milletimizin tarihi direnişi karşısında geçmişimizde kara leke olarak duran darbeler dönemi bir daha asla açılmamak üzere kapanmıştır.” dedi.
Darbe girişimlerine karşı yasal düzenlemelerin yapılmasını istediklerini belirten İraz, “Şüphesiz bu haince girişimin neticeye varması durumunda başta dindarları, tank paletlerinin altında ezecek olan bu darbe teşebbüsü siyasi parti ve ideoloji farkı gözetmeksizin silahların karşısında kahramanca dikilen milletimizin yiğit evlatları sayesinde engellenmiştir. Bu meczupların kanun önünde cezalandırılmaları için sürecin takipçisi olacağımız da bilinmeli, darbe girişimleriyle ilgili bir daha karşılaşmamak için gerekli yasal düzenlemelerin derhal yapılmasını temenni ediyoruz. HUDER Batman Şubesi olarak değerlerimize karşı yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyoruz.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01CANALP ÇİFTİ, TORU AİLESİNİN İFTAR SEVİNCİNE ORTAK OLDU
- 02TOPTAN GIDACILAR SİTESİNDE SONA DOĞRU
- 03ÜCRETSİZ EKMEK YARDIMINDAN YARARLANAN AİLELERE YENİ DESTEK
- 04REKTÖR DEMİR’İN BATMAN OBJEKTİF GAZETESİ’NİN 13. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI
- 05500 BİN RİYALLİ ARAŞTIRMA ÖDÜLÜ
- 06VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 07VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 08DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 09TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 10224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 11BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 12PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 13BELEDİYEDEN ÇÖLYAK HASTALARINA RAMAZAN DESTEĞİ
- 14Batman Gıdacılar Ticaret Merkezi esnafı iftarda buluştu
- 15TPAO BATMAN PETROLSPOR ALTYAPISI BURSA’DA PARLADI : U-14’TE 5 MADALYA




Henüz Yorum yok