
Atanamayınca halı yıkama yeri açtı
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Sondaj Teknolojisi bölümünden mezun olan Fethullah Durmaz, eğitiminin ardından okuduğu bölümden atamalar durduğu ve alım olmadığı için halı yıkama yeri açtı.
Batman merkezde yaşayan evli ve iki çocuk babası olan Durmaz, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, sondaj teknolojisi bölümünü bitirdikten sonra aradan geçen 7 yıla rağmen ataması yapılmadığını, bu nedenle halı yıkama yeri açtığını söyledi.
Fethullah Durmaz
“Atama olmadığı için halı yıkama yeri açtım”
Mezun olduktan sonra yıllarca boşta kaldığını belirten Durmaz, “Ben sondaj teknolojisi mezunuyum. Ahi Evran Üniversitesi Kamu Meslek Yüksekokulu 2014 mezunuyum. Bu meslekte atanmalar durduğu, KPSS’de alımlar artık olmadığı ve devlet ve özel şirketler hiç okumayanları işe aldıkları için ben de halı yıkama yeri açtım. Üniversiteyi bitirdikten sonra atanmadığım için boşta kaldım.” dedi.
“Kendi işimi değil de başka işler yapıyorum”
Sevdiği işi yapamamanın üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Durmaz, “Üniversite mezunuyum ve şu anda halı yıkıyorum. Üniversite okumayan, sondaj ile hiçbir alakası olmayan ve sondajın ne olduğunu bile bilmeyen kişiler şu anda kulelerde çalışıyorlar. Ben de burada üniversite mezunu olarak kendi işimi değil de başka işler yapıyorum.” diye konuştu.
“Çok şükür rızkımızı böyle kazanıyoruz”
Ailesinin rızkını kazanmak zorunda olduğunu dile getiren Durmaz, şöyle devam etti:
“Halı yıkama yerimizi bu sene pandemiye rağmen yeni açtık. Ramazan ayında olmamıza rağmen hem orucumuzu tutuyoruz hem de işimizi yapıyoruz. Burada yorgan, halı ve kilimleri yıkıyoruz. Çok şükür rızkımızı böyle kazanıyoruz. Burada üç kişi çalışıyoruz. Halıların metresini 4 liradan, yorganların tanesini 40 liradan ve kilimleri de 40 liradan yıkayarak işimize devam ediyoruz.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 02Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 03GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 04TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 057 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 06HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 07“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 08Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 09KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 10HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 11Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 12ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 13YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
- 14YENİDEN REFAH'TA GENÇLİK BAYRAĞI BEYAZ’A EMANET
- 15AK PARTİ BATMAN’DA GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI
Henüz Yorum yok