MÜJDECİ “ZEHİR SOLUYORUZ”
MÜJDECİ “ZEHİR SOLUYORUZ”
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Batman’daki hava kirliliği artışı nedeniyle yetkilileri acilen harekete geçmeye davet etti.
Batman’da vatandaşların oksijen yerine zehir soluduğunu belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci “Son raporlar Batman’da yılın 155 günü kalitesiz havanın soluduğunu ortaya koyuyor. Özellikle Batman’ın havasında tehlikeli oranda partikül yani kirletici madde bulunuyor. Söz konusu bu partikül maddeler; solunum enfeksiyonu, kalp damar hastalıkları ve kansere neden oluyor.
Uzman görüşleri ve bilimsel raporlara göre, PM10 ve PM 2,5 kirleticilerin kent merkezlerinde geniş kitleleri etkileyerek erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümlere sebep olduğu görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre Batman, hava kirliliği bakımından Türkiye’de 1’inci, Avrupa’da ise 2’nci sıradadır. Bu şehrin vatandaşları adeta zehir soluyor.
Şehrin içindeki petrol rafinerisi, her yıl önlenemeyen anız yangınları, en kalitesiz kömürün yoksul vatandaşlara dağıtılması, çarpık kentleşme ve buna bağlı olarak yaşanan trafik yoğunluğu, hava koridoru eksikliği, yetkililerin bu konudaki bilgi eksikliği, yüksek katlı binalar, denetimsiz inşaat yapıları gibi sayısız unsur nedeniyle şehrimizdeki vatandaşlar göz göre göre kansere sürükleniyor. Yetkililerin derhal bir halk sağlığı sorunu olan hava kirliliği için harekete geçmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 02Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 03VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 04Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 05Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 06Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 07HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 08Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 09DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 10GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 11ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 12ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 13TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 14Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 15“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”




Henüz Yorum yok