
Hibe desteği genç çiftçilere umut oldu
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Söz konusu karar ile ilgili Batman’da genç çiftçilerin desteklenmesine yönelik hibe desteği kararının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde toplantı yapıldı.
Batman Ticaret Borsası meclis salonunda yapılan toplantıya, Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Kiyas, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, GAP TEYAP temsilcileri, Batman İli Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Yöneticileri, Batman Üretici ve Yetiştirici Birlikleri ve çiftçiler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Batman Vali Yardımcısı Arık; ''Tebliğin amacı, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsal genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesidir.'' dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, ''Program bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projeleri kapsamaktadır.'' diye konuştu.
11 Mayıs tarihinde mesai bitiminde sona erecek olan başvuruların, il merkezinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne, ilçelerde ise İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bizzat yapılması gerektiği kaydedildi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATMAN-DİYARBAKIR YOLU İKİ YÖNLÜ TRAFİĞE KAPANDI
- 02BATI RAMAN’DA YANGIN VE ACİL DURUM TATBİKATI
- 03GERCÜŞ’TE FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 04SERA OSB’YE İLK TALEP 300 DÖNÜMLÜK YATIRIMLA GELDİ
- 05BATMANLI PROFESÖR PİRİNÇÇİ’YE ZİYARET
- 06MUHTAR AK'TAN YEREL ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 07“SU KESİNTİLERİ YAŞAM HAKKINI İHLAL EDİYOR”
- 08Batman’da ambulans uçak 19 Aylık Bebek ve 20 yaşındaki genç için havalandı
- 09VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
- 10Türkiye’de Bir İlk: Batman’da Sürücü Akademisi Hizmete Girdi
- 11YETERSİZ TEKLİFE HAYIR! SAĞLIK-SEN MEYDANLARDA
- 12Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
- 13EKMEN, “KOMİSYON ODAĞINI KAYBETMEDEN HER KESİMİ KUCAKLAMALI”
- 14AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 15TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
Henüz Yorum yok